Årets färg 2018 är lila

Pantone har utsett Årets Färg för 2018, och den är lila.

Varje år utser färgföretaget Pantone en färg som ska representera nästa års färgspektra. Nu är det dags för lila. Man har talat om chilirött, dubbelkombon rosa och ljusblått etc, etc. Och nu siktar man alltså in sig på lila.

Jag får tvådelade känslor. Jag har, precis som många andra trendspanare, sett hur “alla nyanser av rött” kommer. Med det menar man allt från gammelrosa till vinrött. Så på så sätt är jag inte förvånad. Men det är mycket mer blått i den här lila varianten som Pantone talar om. Mer lila-lila. Och vad passar till lila? Vi får se hur detta tolkas i inredningen framöver, men det blir lite elegant, lite dyrt och seriöst. Jag tänker att som på Hockney-bilden ovan att vi kanske kan matcha det med gråa toner och grönt.

Jag blev tvungen att gå tillbaka till bilderna från tidigare i höstas när jag besökte Paris och de andra mässorna för att se om jag kunde hitta nån lila.

Här, i VIP-rummet på mässan i Paris ser vi hur man kombinerat lila med grönt. Elegant på något sätt.

lila

Här tillsammans med rosa hos Pols Potten så ser man att lila blir snabbt mer elegant.

lila lila

En ganska fin färgkombination är detta med lila, beige och blått.

Just nu är jag i HongKong och trendspanar. När jag fick höra om lila så gjorde jag en snabb överblick av färgen i staden här. Det finns så klart lite lila i stadsmiljön här.

Lila och gult kanske känns lite väl mycket som påsk…

Men det finns lila i arkitekturen här, även om det kanske känns väldigt mycket som 80-tal.

Och så finns ju så klart lila i naturen. Här i en rabatt på fantastiska ön Macao.

1
Kommentera

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
lotta Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
lotta
Guest
lotta

Härligt att se bilderna, tack