Ambiente – hur vi kommunicerar

Nu har de stora mässorna gått av stapeln och jag får äntligen vara hemma ett par dagar. Jag har talat om trender högt och lågt, men en sak som jag tittade på lite extra på Ambiente var detta med hur man kommunicerar. Här är några iakttagelser.

Män får absolut vara i köket 2018. Verkligen. Men män i köket ska vara “riktiga” män. Det är skägg, verktyg och elaka blickar. Att stå i köket är inget för någon med “frökenfingrar”.

På tal om köket så tycker jag nog ändå att detta är JÄTTEKONSTIGT. Jag tror nog att väldigt många som arbetar med konstindustrin faktiskt ser ut så här. Jag har varit i skogarna i Småland och på andra ställen så jag vet. Men att blåsa upp den här killen på en tre meters vepa – det är lite konstigt. Han matchar å andra sidan de riktigt tuffa killarna med knivar…

Kvinnor i inredningsvärlden ska däremot fortsatt vara kvinnor. Under Ambiente såg jag flera montrar som flörtade med kvinnors fåfänga och behov av lite “fashion”.

Men den kanske mest intressanta iakttagelsen är hur familjen försvunnit. Du som hörde mig på Stora Trenddagen hörde hur jag resonerade kring om tvåsamhetens slut. Istället bildar vi familjer med vänner (som vi inte ligger med) och annat. Porslinsmärket Thomas var noga med att tala om denna nya familj.

Just detta med att man inte vet vilka som är ihop utan alla bara hänger på ett skönt sätt. Familj 2018 är något annat än det var på 50-talet.

Jag älskar hur livrädd den här killen ser ut. Men om man analyserar bilden så är det ändå lite märkligt att två killar och en tjej dricker öl och fotar sig själva. Jag vill verkligen understryka att det inte är något fel, men bor de tre ihop? Vem ligger med vem?

Tvåsamheten kanske är död, men jag är rätt otrendig så jag behåller min kille ett tag till.

 

Kommentera

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of