Operation Gran Canaria del 3

Vi besökte staden Las Palmas två gånger. Och det var verkligen värt två besök. Första gången besökte vi de mer affärsmässiga kvarteren runt Catalina. Här ligger palmiternas egna kvarter. Här hänger fantastiskt vackra spanjorskor i moderätta kläder och attitydet – men var handlar de? Vi hittade bara El Corte Ingles och Marks & Spencers…

Kanarieöarnas mest intressanta byggnad från 2005 ligger i Las Palmas och heter Woermann Tower. Jag tog en bild men insåg att nedladdade bilder från nätet gör byggnaden mer rättvisa. Notera toppen som lutar och leken med de gula fönstren. Ritat av arkitekterna Abalos & Herreros.

Blog Image

Min sopiga bild…

Blog ImageBlog Image

Proffsbilder…

Vi tittade också på de arkitektoniska lösningarna för Vetenskapsmuseet.

Blog Image

Blog Image

Den övre bilden har jag tagit. Den nedre är nedladdad. Uppenbarligen har man valt att måla om fasaden.

Andra gånge vi besökte Las Palmas höll vi oss i de gamla kvarteren. Jag hade läst om deras samling med samtida konst och vill se den. CAAM – Centro Atlantico de Arto Moderno. Och trots “gamla stan”-känslan var här förvånansvärt fritt från tingeltangel. Väl värt ett besök.

Blog Image

Men överhuvudtaget fanns det en hel del ganska intressanta byggnader i Las Palmas. Fint. Men vi saknar shoppingen…

Blog ImageAvslutningsvis. Käkade lunch på en fantastisk restaurant vid katedralen – Vintia 4. Jag fick en härlig lasagne gjord på blodkorv och gåslever. En uppenbarelse.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments