Göte-la-go-e-borg

Var nere i Göteborg under torsdagen för att vara moderator på ett seminarium som Svensk Handel hade om Slow Fashion. Jag gjorde så gott jag kunde med att resonera kring begreppet. För mig är Slow Fashion en förlängning av eko-diskussionen, men kanske med en tydligare dragning åt konsumtionsdebatten. Måste mode betyda att vi byter ut vår garderob en gång i halvåret? Typ så…

Bästa exemplet på Slow Fashion, tycker jag är Alabama Chanin från USA som berör Slow Fashion, ekologi, lokal production och massor av intressanta aspekter.

Efter mitt seminarium passade jag på att trendspana i Göteborg. Fin stad och snygga människor, men Röhsska behöver verkligen rustas. Kan man verkligen kalla den byggnaden för designad??

Blog Image

Göteborg i morgondis.

Blog Image

Förberedelser…

Blog Image
Maria Sandow på Svensk Handel Stil sitter och peppar sig inför sitt anförande.

Blog ImagePubliken.

Blog Image

Maj-La Pizzelli från Filippa K och Christina Tillberg från Odd Molly var mina panelmedlemmar. De skötte sig utmärkt. Det blev en intressant diskussion om hur man ska kunna vara ett schysst men ändå kommersiellt företag.

Blog Image

Efter seminariet begav jag mig ut på stan för att trendspana. Självklart gick jag förbi vattenhålet Victoria Arena som jag tycker är en av Sveriges bästa modebutiker. Bra utbud.

Blog Image

Blog Image

Jag hittade en fantastisk liten butik på Vallgatan som hade roligt utbud. Allt från Jean-Paul Gaultier-paraplyer till smyckesklädda ägg. Annorlunda och fin. Butiken hette Meli de Melo. Inga hemsidor eller nåt att hänvisa till…

Blog Image

Blog Image

Snusk-Röhsska… Totalt ofräscha toaletter, elurtag som inte sitter fast i väggen, sladdar som hänger överallt. Design?

Blog Image

Roliga designutställningar?? Jag tror nog att Röhsska kan bättre än så här…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments