Milano dag 1

Möbelmässan i Milano lockar till sig precis hela Designsverige. Det är fascinerande att se alla dessa engagerade personer hopträngda på en liten yta som t.ex. ett flygplan. Alla kindpussar och byter tips med varandra. Och det är lite befriande att se att alla är lika mänskliga. Vi hamnade på samma hotell som Elle Interiör, Sköna Hem och Allt i hemmet ? och oavsett var vi kom ifrån blev vi alla lika irriterade när rummen inte var klara för incheckning.

Första dagen i Milano ägnades åt shoppande och ätande. Vi gick igenom alla flotta lyxbutiker och avslutade kvällen med en massa mingel och partyn. Att äta middag är inte bara viktigt för matintaget. Det är dessutom en signal på din ?koll?. Jag och Karin hamnade på middag med Lotta och Karin från Elle Interiör, Viktor från Skultuna och en norsk formgivare – Tanja Saeter. Tanja hade blivit utvald av Li Edelkoort för en specialutställning på Mässan och hon är en skitduktig glasformgivare.

Både före och efter middagen surrade vi runt på en massa olika parties och fester. Nån nämnde att det var närmre 500 events på stan och frågan på allas läppar är så klart var man skulle vara. Jag kan i ärlighetens namn tycka att kvällens hoppande mellan alla parties och kalas var överskattat. Sms skickades fram och tillbaka för att ta reda på var den ultimata festen var nånstans. Vad blev tillslut roligast? Kanske Moroso, men dagen efter har man ändå glömt allt. Och alla svenska möttes så klart upp på Bar Basso där man avslutade dagen runt 03 eller 04.
Blog Image

Bröderna Torstensson från Mitab på väg in i securityn på Arlanda.

Blog Image

Ivar Björkman, rektor på Konstfack på väg in i planet.

Blog Image

Anna, chefredaktör på Hus&Hem och Camilla från Born.

Blog ImageLotta Agaton som är stylist, Trendgruppens Anniqa och Viktor Blomqvist från Skultuna.

Blog Image

Fnissiga Trendgruppen…

Blog Image

Karin och Sköna Hems stylist Per.

Blog Image

Karin, Lotta Lewenhaupt och Shantilla från Elle Interiör drog med mig på lunch och rundvandring på stan.

Blog Image

Venini hade släppt fantastiska nya glasskulpturer i form av maskulina hästar.

Blog ImageEftermiddagsdrinkar på Dolce & Gabbanas fina martinibar.

Blog Image
Appertivos med Mitab nedanför Domen.

Blog Image

Utsikten från drink-stället.

Blog Image

Kvällen började med kombinerad fest för Artek och Marimekko. Vi tokgillade Ilka Supponens installation, men hade velat ha med festdryck än bara mjölkdrinkar…

Blog ImageBlog ImageBlog Image

Tokiga Karin…

Blog Image

Efter Artek/Marimekko fortsatte kvällen till Moroso. Fin entré med regn-installation.

Blog Image

Tord Bontje hade gjort scenografin med bla Patricia Urquiolas fantastiska nya möbler.

Blog Image

Karin och Lotta Lewenhaupt går omkring bland Tord Bontjes otroligt vackra textilier.

Blog Image

Vi var en snabbis förbi Artemides nya lampor som har inbyggd spisfläkt. Intressant, men funkar det verkligen??

Blog Image

Showroomet/butiken Dilmos är kända för att hitta unga oetablerade formgivare på väg upp. Här har man hittat några som jobbar med roliga plastiga färger. Mest imponerade dock Pieke Bergmans som vi sen såg på Zona Tortona.

Blog Image

Maten intogs ganska sent på restaurant Cavallini som helt plötsligt fyllts av svenskar. Närmast ser vi Synnöve Mork och Gunilla Lagerheim med entourage från Kasthall. Snett bakom Gunilla sitter också fantastiska textila formgivaren Johan Carpner. I bakgrunden kramar Lotta Lewenhaupt Fredrik Mattson.

Blog Image Blog Image

Middag med bland annat Viktor och Karin Lejon Ohlsson från Elle Interiör.Blog ImageTanja Saeter beställer varmrätt.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments