Finska fåglar

Finska glasformgivaren Anu Penttinen kom till Stockholm på torsdagen och jag fick en chans att träffa henne mellan olika möten. Anu har fått i uppdrag att göra en ny serie glasfåglar för Iittala. Glasmästaren Oiva Toikka har ju gjort glasfåglar för Iittala sen 1972 och det dyker upp 5-6 nya fåglar varje år.

Iittalas representant berättade att Anu fick uppdraget att göra nya fåglar då ledningen föll för fåglarnas kraftiga näbbar. Och visst är de helt galet stora. Lite roligt.

Anu berättade att hon själv var i första hand var mest förtjust i den svart-vita fågeln och i andra hand den gröna. Själv gillar jag nog den rosa. Det finns nåt fint med ögonen över den varianten och sen uppskattar jag den där skiftningen som anas i glaset. Vackert.

Blog Image

Blog Image

Söta Anu Penttinen.

Blog Image

Anus favpritfågel.

Blog Image

Blog ImageMin favorit. Fin rosa färg.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments