Konstfacks examensutställning 2008

95 magistrar går ut från Konstfack i år för att gå in i arbetslivet. Det är alltid intressant att se vilka man ser på Stockholm Furniture Fair redan i februari. Med 95 formgivare att ta ställning till så är det svårt att pricka in sina favoriter men min topp-tre-lista innehåller nog Fredrik Forsman, Olle Toftenow och Ylva Sundin.

Blog Image

På väg till Konstfack.

Blog Image

Björn Torhall är en kompetent och trevlig industridesigner. Han har gjort ett spännande dataspel för barn för att få dem att gå ut i naturen och leka. Kul.

Blog Image

Blog ImageBilder på själva spelet.

Blog Image

Jens Fagers saker har vi sett ett tag nu. Fortfarande sjukt fint.

Blog Image

Den här skrovliga, grovhuggna ytan är kanonfin. Men nu har vi sett det här ett tag. Vi vill se andra varianter från Jens nu.

Blog Image

Den här lampan tilltalade mig otroligt mycket först. Ett vackert manshuvud som lite melankoliskt tittar ner på mig i rummet. Vackert och poetiskt – tills jag såg hela lampan…

Blog Image

Lampan hänger i en galge och ska symbolisera Saddam Hussein. Skrämmande, chockerande och otroligt intressant. En av de bästa grejerna jag såg på Konstfack.

Blog ImageEn annan favorit var Ylva Sundin. Jag gillade den tekniska innovationen med banden som knyter ihop en tygklump till en sittmöbel. Dessutom gillar jag den estetsika dimensionen där mönstret ska påminna om Chesterfield-soffan.

Blog Image

Fint mönster.

Blog ImageBlog Image

Olle Toftenow gjorde en fantastisk kollektion i trompe l’oeuil. Alla skrynklor och detaljer är tryckt på fina kvaliteter som siden och härlig bomull. Snyggt som sjutton – och intressant.Blog Image

Notera att pennan också är tryckt.

Blog ImageTanja Saeter ställer ut på Steninge Slott, men passade på att titta på pojkvänen Manolito Quiros.

Blog ImageBlog ImageManolito hade gjort en spännande installation inspirerad av sjukhus, gym och slakterier…

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments