Beefeater Design Challenge

2008 arrangerades andra upplagan av designtävlingen Beefeater Design Challenge. Tio unga och intressanta formgivare bjöds in för att tolka “bold and beautiful with tradition” och få med ginets ursprungsstad London. Dessutom fick man 2,5 meter vajer och skulle identifiera och lösa ett problem i baren. Intressant.

Vinnare blev Form us with love som gjort en gin-fördelare i baren. Så här motverade juryn priset: , “Årets vinnare av Beefeater Design Challenge är en kaxig och humoristisk produkt som bär arv från det industriella London. Juryn uppskattar särskilt att det är en produkt som kan förändra det sociala livet i en annars förutsägbar miljö. Här kan flera bjudas på drink samtidigt. ?Pusher? får oss att dra på smilbanden då vi anar att inspirationen till formen kommer från en typisk engelsk bulldog.”

Designföretaget Mitab hjälpte till med att ta fram alla produkter.

Produkterna kommer att visas i en utställning på Designgalleriet från den 27 augusti. Blog Image

På bilden anar vi Folkforms bord, Mattins fågelbur, Oscar Magnussons plockepin, Karin Roblings servettställ, vinnaren “Pusher” av Form us with love och längst fram ett glasställ av OlssonLyckefors.

Blog Image

Sebastian Kjerséns “konversationspjäs”, Susanne Beskows klädhängare och Mariana Alves halsband.

Blog Image

Till höger står Karin Ohlsson-Lejon från Elle Interiör som satt i juryn tillsammans med Elin af Klintberg (Plaza Magazine), Peter Torstensson (Mitab), Petter Berglund (Pernod Ricard) och eder egna Stefan. Till vänster ser vi Ann Charlotte Ridderstolpe.

Blog Image

Karin Robling hade världens sötaste historia om sitt sevettställ. Varför känna sig klumpig och pinsam när man spillt sin drink när man kan känna sig som en drottning? Hon hade gjort ett sitt ställ i guld som en drottningkrona. Fint. Till höger Petter Berglund från Beefeater.

Blog Image

Sebastian Kjersen.

Blog Image

Göteborgsarkitekterna OlssonLyckefors.

Blog Image

Oscar Magnuson och Jonas Pettersson från Form us with love.

Blog ImageBlog ImageMassor av journalister på pressträffen.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments