Berlinischer Wochenende

Drog till Berlin över helgen. Berlin blir verkligen hetare för varje sekund som går. Torsdagen började med vietnamesisk mat och barbesök på coola Weekend som ligger högst upp i ett nedslitet höghus. Stället heter Weekend och här sitter man på mjuka soffor och tittar på solnedgång och soluppgång. Även det stolta tv-tornet finns med i bilden så klart.

Blog Image

Blog Image

Fredagen ägnades åt fönstershopping på Kastanienallé och där hittade vi galet coolt modebutiken “Temporary Showroom“.

Blog Image

I den här roliga butiken hittade jag, för mig okända svenska märket Odeur. Lite spännande.

Efter några butikshopp så landade vi i svenskägda Pale Blue Eyes som bara har svenska märket.

När shoppingtarmen mättats så tog vi oss till Berlinmuren. På ena sidan trängdes turister som fotade varandra i tajta sommartröjor – och på andra sidan har man byggt upp ett gäng strandbarer. Man har helt enkelt fyllt stranden vid Spree med massor av strandsand, paraplyer och lounge-musik. Härligt med kall öl.

Blog Image

Fredagen fortsatte med intervju och möte med mannen som grundat Berlinomat. Jörg Wichmann jobbar med ca 180 designer som alla har någon anknytning till Berlin. Man har utställningar och butik. Fascinerande men jag blev frustrerad över att Jörg inte kunde förklara för mig hur han gjorde urvalet.

Blog Image

Nästan vägg-i-vägg ligger F95 som är en schysst modebutik. Bra utbud av internationella och lokala märken.

Blog Image

Lördagen tillbringade vi med fler besök i olika butiker. Mitte är helt galet coolt med fantastiska shoppingupplevelser. Mest annorlunda och spännande är Mulackstrasser med bla Bless, Firma, La la Berlin och Starstyling – och i hörnan av Mulackstrasse ligger vår svenska Filippa K.

Blog ImageBlog Image

Avslutningsvis så firade vi söndag i Berlin innan vi kom hem. Söndagar i staden är lite märkliga för oss svenskar. Precis allt är stängt – utom restauranter. Så om man vill fördriva dagen så sitter man på caféer och fik. Vi satt på trendiga Anne Blume i Prenzlauberg.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments