Glasögonormar

Jag hann springa för Stockholmsmässan och titta på Optikmässan. Alltid roligt att titta på nya glasögon och synen på galsögon har ju verkligen förändrats under de senaste åren. Det har gått från att vara “okej” att ha glasögon till att vara en viktig accessoar. Idag är det faktiskt en hel del personer som använder glasögon med fönsterglas, just bara för att de är fina.

Största överraskningen stod svenska designgruppen Vasuma för. De hade gjort en ganska stor kollektion döpt efter olika ormsorter – Rattlesnake, Cobra och allt möjligt. Allt spelar så klart på fenomenet att vi med glasögon är “glasögonormar”. Tufft. Mest stolta är de över den här bärnstensfärgade varianten. Själv hittade jag några 80-tals glasögon i nån slags Kanye West-stil. Coooooooooolt.

Stolt glaögon-ikon, radioprofilen Lex.

Anneli Isaksson från Scandinavian Eyewear.

Lotta Ahlvar från Moderådet med dottern Anna och till höger Carina Mollsjö som fått designpriset iF Awards.

Bågen “Layers” som just Carina Mollsjö gjort. Tekniken går ut på att bågen har en genomskinlig mitt vilket gör att man både kan ha skarp kontrast och ändå öppna upp så att man ser ögonen tydligt. Fint.

Typ så här… Fick för övrigt ett bra tups. Jag som är så sjukt närsynt kan ju inte prova bågar eftersom jag inte ser hur jag ser ut. Får stå två millimeter från en spegel om jag ska se nåt överhuvudtaget. Så nån sa: “men ta fram mobilkameran och fota dig själv”. Bra tips.

Moderådets inspirationsmonter. Mycket retrokänsla i nästan alla bågar.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments