Småländska småtimmar

Den här veckan har jag tillbringat den mesta delen av min tid i Smööööouuuland. På schemat har varit middagar, diskussioner och föreläsningar. Otroligt spännande – och småland förtjänar verkligen en hel vecka.

Planet ner till designregionen Småland.

Tisdagen tillbringade jag i “gästvillan” i Orrefors. Den ligger precis vid en fin liten damm. Här var det massor av god mat och högljudda diskussioner om våra glasbruk. Fascinerande att så många har så många åsikter om bruken…

På bilden Malin som är produktchef för Orrefors och försäljningschefen Hasse.

Närmast kameran Elisabeth som är säljare för Orrefors Kosta Boda. Sen Alexander Lervik som sitter i en djup diskussion med Bertil Vallien. Och vad pratar de om??? Kanske den spännande glasutställningen som Alexander planerar…

Bertil Vallien i röd mössa, Gunilla som är produktchef på Kosta Boda lutar sig framför Lasse som numera är marknadschef på Orrefors Kosta Boda.

God mat och massor av kristallglas. Men allvarligt. Det var roligare än det ser ut. Här ser det ut som om Anonyma Deprimander har möte, men det blev massor av skål och tjohoooo!

Vaknade dagen efter, lätt bakfull, till en fantastisk utsikt över glasbruket. Fint med dimma.

Promenad. Alexander Lervik till höger.

Bild från Gästvillan i Orrefors.

Flott som sjutton.

Fick en extra frukost med formgivaren Martti Rytkönnen. “Håll in magen!”, skrek jag när jag gick förbi honom. “Vilken då?”, undrade Martti som förmodligen är Sveriges mest tränade designer. Hmmm… Jag vill också ha platt mage. Jag kanske skulle nöja mig med en frukost istället för två…

Resten av dagen tillbringade jag med massor av hemligheter. Tyvärr inga bilder… 🙂 Men håll ögonen på sjukt coola nya ljusstakar från Lena Bergström och massor av nyheter från Kosta Boda.


Det här är bilder från Orrefors lager med original etc. Spännande att smyga omkring bland svensk designhistoria.

Onsdagkvällen avslutades på PMs bakficka. Bistrokänsla och utnämnt till Årets Krog, tror jag. Härligt med Växjö!

Växjö universitet. Här var jag torsdag morgon för att hålla föreläsning tillsamman med bla. Rasmus Wingårdh, Eva Hamilton och Måns Möller.

Det är inte jag. Slipsen avslöjar… Jag hatar slips… Men det är min presentation i bakgrunden.

150 studenter fyllde alla sittplatser.

Efter lunch blev det en promenad på stan. Väääääxjö…

Gick förbi en gammal fin skylt.

Varje gång jag är i Växjö vill jag gå förbi Marianne Lindberg De Geers staty och fundera lite på livet. Utanför Växjö Konsthall.

Utsikt från mitt lilla pensionat på Söder i Växjö. Vet inte om jag kommer bo här igen. Helt okej, men liiiiite väl mycket pensionat…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments