Milano 3

Första dagen i Milano handlade mycket om Zona Tortona. Andra dagen blev det en hel del mässa. Dag tre i Milano ägnas åt en av huvudsporterna… shopping… 🙂

I hissen. Och framför allt är detta “före”-bilden.

Och “efter”. Fler påsar och tussig i håret…

Överallt på stan är det små eller stora designinstallationer. Alla är inte världsbra, men ofta åtminstonde intressanta. Som här – en fruktskål av händer och fötter. Av bröderna Campana.

Här en champagneskål av Karl Lagerfeld. Det sägs att den ursprungliga coupe-skålen är gjord efter Marie Antoinettes bröst. Här har Kalle gjort en skål efter Claudia Schiffers tutte.

Lite fina bord.

Nästan alla modehus i Milano har olika design- och konstprojekt den här veckan. Förra året hade just Paul Smith en fin utställning med Jaime Hayon. Nu visar man små underverk av ståltråd. En ny generation luffarkonst??

Säng i ståltråd…

Armani/Casa kanske inte överraskar i nyheter, men det är alltid spännande att gå in till dem och titta. Exklusivt och väldigt svart och dovt. Härlig kulturkrock.

En ny bekantskap blev Skitsch. Om jag redan nu ska börja diskutera trender så kan jag absolut konstatera att 2009 är året då nya, unga producenter poppar upp med etablerade och utvalda formgivare. Skitsch, Muuto, Mustache, etc, etc. Skitsch släppte 29 eller om det var 39 nya produkter av formgivare som Konstantin Grcic, Maarten Baas och svenska Front. Jag tokshoppade och blev glad.

Grafiskt enkel och stilig stol av Konstantin Grcic.

Fina stearinljus.

Formgivare och designguru Thomas Eriksson

Fina bokskåp av Front. De har fastnat lite på det fotorealistiska, kan jag tycka.

Vi hittade fantaaaaaastiska skåp som var helt enkla men prydda med knoppar. Alla skåp hade olika teman. Det här är “vår” med fjärilar och blommor. Det här kan man säkert göra själv, men framför allt otroligt poetiskt.

Karin väntar på att jag ska handla klart…

Så blev det dags för lunch. Och varför inte på härliga Bulgari???

Efter den lyxiga lunchen fortsatte vi på stan. Och man dyker in lite överallt där det verkar hända nåt. Allt är inte bra, men spännande att resonera kring.

Driade med sina plastmöbler.

Trendgruppen på spaning i “atelje-trenden”.

Milano… Suck, så vackert.

Trussardi hade släppt nya möbler som matchar deras designfilosofi inom mode. Inte min grej… Men trappan i butiken var helt fantastisk.

Nygammal lampa i allt nytt ljus. Fint från Luceplan.

Kvadrat Sanden visade nya textilier av bröderna Bouroullec.

Glasögonprydda Marja-Liisa driver företaget Okko som representerar många finska designmärken i Sverige.

Frida från Sveriges största inredningsblogg (Husmusen) och hennes kompis Lovisa som arbetar som designer på Cult. Vi drack massor av eftermiddagsvin och käkade “appertivos”.

Efter vinet med Frida så drog vi snabbt hem, bytte om och gav oss ut i natten. Den här gången till Zona Tortona och äta middag med Elle Interiör på en restaurant som hette typ “Home”.

Från restauranten.

Karin och Karin (Trendgruppen och Elle Interiör)

Efter middagen bar det iväg till Bar Basso och det är väl alltid nån kväll när det blir lite “för mycket”. Den här kvällen var det min tur…

Ja på nåt sätt blev bilderna suddigare på kvällen… Kanske kamerans fel… Här är i alla fall snälla och trevliga Johan Lindstén i nån sporthalsduk. Och han berättade länge och väl om historien bakom den, men det försvann…

Sven, ny Sverigechef för Vitra och Frida från vår favoritblogg.

Smånsk.

Designtjejer – Hanna Brogård, Anna Irinarchos (med nytt svenskt efternamn – var det kanske Lindén?) och Sanna Lindström.

Här börjar det bli tomt i lokalen och jag är skakigare än någonsin med kamerian. Jag försöker fota Thomas Eriksson igen. Gick så där… Så jag gick hem istället…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments