Istanbul, dag ett

Det talas om att Istanbul är “nya Berlin”. Istanbul är väldigt hett, och då menar jag så klart trendigt, även om det var otroligt varmt under vår vecka. Alla pratar helt plötsligt om Turkiets största stad. Efter att precis ha missat deras designvecka i juni så tog vi pick och pack och åkter dit.

Fast resan började inte riktigt där. Först en vecka med pool och bad vid Antalya.

Inrikes från Antalya till Istanbul.

Vi packade upp för sex dagar på boutiquehotellet Lush. Prisvärt och centralt vid Taksim.

Jag gillar intelligenta detaljer som att det fanns ett kvinno-kit på hotellrummet.

Vi slängde oss snabbt ut och började dokumentera dagen.

På stora shoppinggatan vid Taksim finns massor av fina passager. Nästan lite Milano-känsla. Gatan heter för övrigt Istikal Caddesi.

På shoppinggatan ligger House Cafe som är en kedja med coola caféer. Allt fyllt och inrett av Istanbuls stora designbyrå Autoban. Här sitter de trendiga café-tjejerna och killarna och sippar på en kaffedrink på eftermiddagarna.

Jag är ju svag för gatukonst. Det fanns inte så himla mycket i Istanbul, men den som söker skall finna.


Första middagen i Istanbul intogs på hippa 360. Namnet syftar såklart på att man har 360 graders utsikt över staden och Bosporen. Vi märkte överhuvudtaget att just takterasser användes flitigt i Istanbul. Utsikt var det som gällde. Ju mer desto bättre.

Det blir fort mörkt i Istanbul. Här är klockan kanske 21.00. Och vad man inte ser på bilden är att vi faktiskt har filtar på oss. Det kan bli kallt på nätterna.

Rolig dörrklockan som vi hittade på vägen hem i natten.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments