Istanbul, dag fyra

Dag fyra i Istanbul. Tredje dagen blev det lite väl mycket fokus på shopping och lyx så vi beslöt oss för att ta itu med Top Kapi och Haremspalatset.

Top Kapi var oväntat bra. På bilderna är det inte så mycket folk och faktiskt klarade vi oss från alla stora grupper. Men magiskt att se alla islamska reliker och själva haremet. Påminner lite om Förbjudna Staden i Peking.

Akaretler Row Houses är ett ganska nytt område i Istanbul. Inte långt från Ortaköy. Här har man renoverat gamla hus och lagt lyxmärken i små butiker. Jag tror vi såg vår fjärde Bottega Veneta i staden här.

Här har man också spänt segelduk mellan husen för att skapa lite skugga i värmen.

En av de saker som jag personligen sett fram emot för den här resan, var besöket på W. Det här är första W-hotellet som öppnar i Europa. Och jag blev inte besviken. Sjuuuuuuuuuuukt cooolt och sjuuuuuuuuukt god mat.

På W åt vi också deras koncept för mat – Spice Market. Mums.

Kaffet intog vi i Ortaköys coola café – House Cafe. Vi har ju redan sett bilder från deras filial på Istikler.

Snabb tur till hotellet för att byta om till kvällens stora (!!) mingel. Vi hade blivit medbjudna på en kryssning på Bosporen med nätverket “A Small World”.

En fantastiskt trevlig kväll där vi fann massor av nya vänner. Och här skulle det helst ha slutat, men nej… Vi skulle absolut iväg till Istanbuls stora nattklubb Reina.

Nyvunna turkiska vänner.

Här slutar den officiella kvällen…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments