Paris samma dag, men nya bilder

Det trådlösa internet på hotellet är inte min vän just nu. Vi gör ett nytt försök med bilder från fredagen. Vi börjar med ett besök på Habitat.

Två tendenser på Habitat. Det gråa och dova är konstant närvarande, gärna med inslag av lila eller en annan dov färg. Det andra vi såg var starka färger. Gult tillsammans med blått, orange med rött.

Fint fat. Det fick följa med hem.

Dova färger.

En av våra engelska favoriter “People will always need plates” har gjort en kollektion för Habitat.

Sara och jag vid Hallarna. Här en butik som heter “itiniary”.

Fint exponerade kläder.

Och hoppsan. Den här stolen såg vi senast förra veckan på Formex.

Fina kvarter.

Den här “butiken” var lite märklig. Jag tror att det är en av Paris stjärnkockar som driver nåt slags laboratorium. Man jobbar alltså med experimentell mat som man gör i spanska El Bulli. Här kunde man köpa “whif” som är en inandningsampull med chokladsmak. Man får alltså hela chokladupplevelsen men utan kalorierna…

Precis i närheten av Comedie Francaise ligger ett litet galleri med det klassiska porslinsmärket Servre. Här såg vi en helt sjuuuuuuuuuukt fin utställning. Absolut det bästa i Paris, so far.

Formgivaren Jose Levy har alltså gjort nya unika objekt baserat på klassiska former. En slags morfning. Tror mig ana en ny trend här i Paris – morfningstrenden.

Colette… ja, vad ska man säga. Världens kanske första “lifestyle-butik”… Men shit vilken dålig service. Jag belv helt galen på alla övervakande, hökande, sura människor som jobbar där. Stress och mycket folk. Jag tror att jag hatar Colette numera.

Ja, jag är en sucker… Jag köpte ett par skor, trots att jag hatade butiken.

Lunchdags och sammanfattning av dagens shopping. Sen dog kameran…

Tillbaka till hotellet, dumpa kassarna och försöka fixa kameran. Funkade så där… Här kommer några bilder från eftermiddagen. Får fylla på med Saras bilder senare.

Mellan Saint Germain och Seine ligger mysiga galleri-kvarter. Här fanns Aesop, ett australiskt hudvårdsmärke som har världens vackraste förpackningar.

Det är som att gå in i ett gammal apotek eller laboratorium.

Jag var ju tvungen att köpa nåt…

Lita gatukonst. Dinosaurien var målad direkt på marken.

I de här kvarteren ligger gallerierna slag i slag. Vi gick förbi Galeri Kreo som tyvärr var stängt för ombyggnad. Vi ska tillbaka!!! Men här dog kameran och vi får försöka se framför oss hur Sara och jag besöker Svenska Institutet, den nya lifestylebutiken Merci (som var heeeeeeeeeelt fantastisk), Marais-shopping, Place de Vosges och bögliv. Men det kommer kanske bilder senare…

Här fick vi liiiiiiiite liv i kameran. Middag med Marie, Annika och Helen – alla från Bolon. Vi pratade och drack vin hela natten.

Sara i flott klänning.

Helen och jag känner varandra sen evigheter när vi jobbade med Future Design Days.

Glada och snygga Bolon-systrar.

Sara mitt i Parisiskt nattliv i Quartier Latin.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments