Hemmässan 2009

Varje höst går inredningsmässan Hem. För andra året i rad fick vi möjligheten att göra en utställning för Designgalleriet där vi tolkat en trend. Förra året tittade vi på “super cute” och i år har vi tittat på det jag kallar “ateljetrenden”, dvs det patinerade, egen-valda och kreativa. Lite konstigt, slitet och retro. Bara härligt.

Uppbyggnad under tre dagar. Vi försökte sortera 140 olika objekt till en enhetlig och spännande samling. I bilden syns Mitabs Button-pall av återbrukat spilltyg. Bokhyllorna är från Myrorna som jag stänkt med färg och satt in belysning i.

Vi hade fyra “rum” som vi möblerade med massor av slitna lastpallar. Här plockar vi upp Mateus-porslin och dödskallar från Kosta Boda.

Ytterligare en bild från uppbyggnad.

Vi byggde fyra “rum” i olika färger. Här är det “brun-röda” rummet med inslag av guld och rött. Kanske lite lila också. Vi ser guldljusstakar från Åsa Jungnelius, röda förpackningar från Gense, portugisiska tvålar, böcker från Bookbinders design, guldkrukor av Eva Darpö och pallar från Mitab.

Andra rummet var mer beige och svart-vitt. Lampor av Ingegerd Råman för Orrefors, porslinsfigurer från Royal Copenhagen, stickade produkter av Frosta Design, Mon Ami från Rörstrand, kandelabrar från Mr Asa (Form & Function) och drinkvagnar från Lammhults. Vi anar även en svart bordsserie från nya designgruppen Massproduction.


Det grön-bruna rummet. Jag stod en hel lördag och filade på det gamla skåpet från Myrorna för att få rätt patina… Suck… Vi ser träflaskor från Daniel Franzen, massor av bruna saker från Our Children’s Gorilla, Jarl Fernaeus fina ljusstakar (Light, Holder och Candlestick), portugiskiska tvålar och massor av set från nya haussade Odd Birds.

Sista – eller första rummet, beroende på hur man ser det. Massor av dödskallar från Kosta Boda, tapet från Decor Maison, porslinsfåglar från In Every Tree, massor av Mateus, även Catarina Giarimi, vintage från Oscar Borgström och van deurs nya vintage-väska.
Stolt och trött. Dags för vernissage…


Och Karin kom förbi utan bebis.

Susanne Beskow berättar om sin väska för TV4s Lotta Gamrell.

Maria och Maria från In Every Tree.

Försäljning.

Kajsa Falck Torlegård från Formex och Imke Janouschek.

Karin pratar med Lotta L och Karin på Elle Interiör.

Anna B och jag fixar de sista priserna.

Söta Cate&Nelson.

Snygga Teresa från Mateus.

Sandra Nolgren driver numera sajten Design Delight.

Tomt i gångarna men inte i glasen…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments