Dag 1, kvällen

Det blir så många möten, mingel och minnen från de här dagarna så för att få lite variation så lägger jag upp två block per dag. En med bilder från dagen och en från kvällen. Här kommer måndagens partybilder.

Kvällens första aktivitet. Mingel hos Artek. Här står halva klungan med spanare från Sköna Hem.

Söta Sara Stenvall.

Helena Åkerlind från PR-byrån ModinÅkerling tog emot.

Carolin från samma PR-byrå. 🙂 De hade en hektisk kväll med Artek, Berns och sen Malmstens. Duktiga och trevliga tjejer. Och snygga!

Så här snygga skor har man på den byrån.

Presentation av Ilse Crawford från England. Jag är lite rädd för henne. Hon har så otrolig stark smak och utstrålar kylig elegans. Ingen “tjohoooo”-tjej.

Ilse har tagit typiskt skandinavisk renfäll och klätt klassiska Aalto-stolar med.

Bilder från utställningen. Fint. Men tänk på en sak – varför måste alla jävla elkontakter synas?? Kan inte nån arkitekt bara trolla bort sånt?

Jag fick sitta och småprata en stund med Harri Koskinen. Sjukt trevlig kille. Vi pratade om hans nya produkter för Alessi som jag gillar, och om hans kommande utställning i Milano nu i april. Han skrev upp adressen till det galleriet på en lapp… Var har jag nu lagt den lappen… Hmm…

Steffeman i Artek-vimlet.

Nästa stopp för kvällen – Berns. Här har Monica Förster gjort en installation där hon med sitt team klätt de tre kristallkronorna från 1800-talet. Det är gigantiska kinesiska lyktor i papper med origami. Alltså så sjuuuuukt tufft. Det här är absolut designveckans häftigaste upplevelse. Väldigt skönt att se design som inte bara handlar om produktlanseringar utan om upplevelser. Inte en produkt i närheten utan bara god design. Väldigt hög internationell nivå på detta. Lite tidigt att säga men förmodligen veckans bästa upplevelse.


Sanna Gebeyehu, fantastisk projektledare och höger hand till Monica Förster i det här projektet.

Monica Förster. Hon hade en stressig dag med massor av internationella journalsiter etc. Tufft att vara stjärna! Och tittar man nog så ser man en fotande Steffo i spegeln bakom Monica. Snygg skjorta Stefan!! 🙂

Joel Hasselgren, jobbar också med Monica i hennes studio.

Sanna fotar installationen från balkongen.

Välkomsttal av Yvonne på Berns och Monica.

Helena Kaasik, Yvonne Sörensen Ruding och Trendgruppens Hans Hjelmqvist.

Anna Rygård, till vänster, är ansvarig för programverksamheten i svenska paviljongen i Shanghai. Till höger Anna Blomdahl från Design S. I bakgrunden Staffan Hellstrand och Hedvig Hedqvist.

Designgalleriets Sara Garanty.

Kajsa Hernell, min efterträdare på Svensk Form.

Simon Key Bertman. Han ser lite utarbetad ut. Jag har piskat och jagat honom de senaste månaderna. Han har jobbat med Check In på Hotel Birger Jarl där vi ställer ut tio unga formgivare. Oooooh vad jag har varit jobbig mot honom, men nu är jag nöjd och glad. Simon har skött sig bra. Projektet blev bra. Pressträffen ser vi bilder från nedan, och partybilder kommer sen.

Anna Berglund och Sara.

Snabbt iväg till nästa fest.

Fest nummer tre den här kvällen – Malmsten och deras samarbete med Monocle.

Monocle hade byggt upp en butik i den vanliga butiken på Strandvägen.

Lampan ovan är faktiskt riktigt fin. Lite rå och tuff, men enkel och genial. Lite samma råa, industriella tanke som Form Us With Loves lampa “Cord light” som de gjort för Design House Stockholm. Självklart inte samma form, men det finns ett släktskap.

Och lampan är gjord av den här killen. Andreas Martin-Löf, en av våra intressanta, unga arkitekter.

Per Wennberg – igen…

Stiliga Victor Blomqvist, Skultuna, visade upp sitt nya Kronprinsesseprojekt, men jag är nog mer sugen på hans snygga halsduk.

Thomas Sandell spänner ögonen i fotografen…

Anna från Folkform. Vi stod och pratade en stund. Hon och Chandra är så himla duktiga. Synd att vi inte får se nåt av dem den här gången. Absolut bland det bästa vi har i Sverige.

En annan duktig formgivare – Stefan Borselius.

Anna och Marre från Trendgruppen – på nästa fest. Nummer fyra för kvällen. Här på Sturecompagniet där tidskriften RUM hade listat de 100 viktigaste personerna i design- och arkitektursverige. Ja, allas vår Steffeman fick vara med. Plats 50. Bra? Dåligt? Nästa år ska jag upp till topp tjugo… Eller nåt…

Snygga Jacop Merlini som äger förlaget Its media, som ger ut tidningen.

Petrus Palmér från Form Us With Love. Har gjort nya fåtöljer från Voice den här mässan. Uppdatering av den gamla Sacco-säcken.

Alla tre fångade i discovimlet. Alltså, alla tre från Form Us With Love. Svårt att fota och dansa samtidigt…

Jeanette Lagerberg från Rosenthal med Jessica Karlsson, numera egen PR-konsult.

Vidare i designvimlen. Här rusar vi in till Elle Interiörs gala där man delar ut designpriser till förra årets bästa design. Och vi kom nästan sist, men inte riktigt. Allra sist kom Margareta van den Bosch.

Sandra och Hanna från tidningen festar loss.

Henrik Olsson hade med sig en delegation från italienska Moroso.

Konsthantverkstrio… Lena Bergström fick pris för sina Carat-ljusstakar. Sen har vi Ulrika Elovsson och Margot Barolo (som ju pluggar numera).

Front-tjejerna blev årets designer. Tredje året i rad som Elle Interiör belönar kvinnliga formgivare (förra året Åsa Jungnelius och året innan var det Monica Förster). De berättade att de nu i januari varit nere på mässan i Köln och mottagit ett stort tyskt designpris och de var de första kvinnliga formgivarna som fått det priset på typ 30 år… Kanske dags att ta upp den där diskussionen om de olika förutsättningarna för manliga och kvinnliga formgivare igen… Det bor en arg liten feminist i mig.

Malin Ljungström från Orrefors med sin plakett för Carat, och Elle-representanter. Stina Samolov, längst till höger, är den som ordnar alla stora externa aktiviteter för Elle så hon har precis avslutat Ellegalan (mode) och fick nu även göra Elle Interiörs gala. Stackars Stina – snart får du vila.

Stiliga herrar. Svante, till vänster, är chefredaktör på Elle Interiör, och till höger har vi grafiska formgivaren Olle.

Anders Färdig på Design House Stockholm, stod för lokalerna för festen. Här med Margareta van den Bosch som sitter i DHS styrelse.

Festen börjar ta slut så drar vidare. I bakgrunden Oliver och Busig.

Galastämningen är hög på vägen ut. Här Busig och Anna.

Kvällens sista mingel landade på Senab som hade fest tillsammans med Plaza. Här bjöd man på modevisning, dans och möbler. Låter lite “tacky” men det funkade verkligen bra. Fint och annorlunda.

Snygga, snygga Lotta Agaton.

Delar av Lammhultsgänget.

Kasthalls Gunilla Lagerhem Ullberg och Karolina Karlsson från Sköna Hem.

Daniel Svahn med skrämmande små ögon… Trött kille??


Fick en trevlig pratstund med Matti Klenell. Vi pratade bland annat om hans bror Simon Klenell som hamnat så i ropet. Hur känns det? Är de en kreativ familj? Hur funkar julmiddagen – vad pratar man om då? Matti är otroligt stolt över sin lillebror som ändå är tretton år yngre.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments