Berghs 2010

Ja, det blev en solig fredag trots mörka moln på morgonen. Och jag har vågat mig iväg till Berghs för att titta på ytterligare en examensklass. Reklamskolan Berghs visade upp sig. Hur gick det? Så där… Helt okej… Jag blir inte lika upprörd som på Beckmans. Jo, förresten. Jag kan bli förbannad på att man använder begrepp som “sustainable” utan att reflektera över vad man gör – och varför. Berghs har liksom dödat begreppet “hållbar utveckling” när man misshandlar det så här. Men nog om det. Berghs är okej. Jag kan bli mer irriterad över att examensstudenterna verkar fastna i könsroller. Tjejerna gör gulliga saker och killarna stora och svåra grejer.

På måndag är det Malmstens tur… Ryktet säger att det är säsongens bästa examensutställning.

Berghs

Sustainable?? Och så står lampor och bränner energi mitt på ljusa dagen…

På ett sätt är Berghs roligare att besöka än Beckmans och Konstfack. Det är att studenterna får “riktiga” frågor att lösa. Deras examensprojekt kan kännas mer verklighetsbaserade – och på så sätt mer relevanta. Här en studentgrupp som resonerat kring “en datorfri dag”. Jättespännande. Man vill med direktreklam och PR få folk att inte använda datorn under en dag. Skitintressant! Men syftet till varför, blir lite konstigt. Jag hade köpt att man haft “en datorfri dag” för att vi behöver mer mänsklig kontakt. Studenterna i skolorna skulle kanske behöva färre Facebook-timmar och istället prata med varandra i verkligheten.

Men nej, syftet till kampanjen är att uppmärksamma att maskinparken i skolorna är för låg. Det är som om skolorna inte hade varsin dator till skolungdomarna.

Intressant projekt, även om syftet skjuter lite bredvid mål.

Det bästa projektet var nog det här… man vill få ungdomar att stänga av strömmen en timme. För att få folk att ändra ett beteende så måste vi förstärka det positiva valet. Jag kan nog också tänka mig att stänga av strömmen en timme (eller i alla fall en kvart…) under ett sånt här projekt. Mer mys och mindre el. Dessutom var projektet snyggt genomfört.

Find med kondom-ballongen.

En timme på kvällen…

Emma Sandqvist hade gjort fina pussel. Lite gulligt, tjejigt och sött.

Fint porslin med “uppdaterade mönster” av Sudarat Persson.

Turning torso… Och visst… Vi har sett det förut. Brittiska “People will always need plates” har gjort det liksom New York-baserade Lovegrove & Repucci. Men nu ska vi inte vara sånna. Det här var fint ändå. Ser dyrt ut.

Kanske typiskt “manligt”… inga gulliga figurer… en omtolkning av deklarationsblanketten. Alltid intressant.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments