Cillas disputation

Cilla Robach är en av intendenterna på Nationalmuseum som arbetar med design och konsthantverk. Under mina år i Designsverige har våra vägar korsats med jämna mellanrum och hon har alltid varit samlad, professionell och trevlig. Hennes insats för den samtida designhistorien är obeskrivligt stor, och bäst minns man kanske hennes utställning Konceptdesign från 2005. Idag, fredag, disputerar hon med sin avhandling som rör diskussionen om vad som är form/design och hela den rörelsen under 60- och 70-talet.

Jag är också så klart väldigt glad över att Cilla är med i Designgalleriets råd som diskuterar och bestämmer vilka utställningar vi ställer ut.

Tåg till Uppsala.

Uppsala!

Snabb sightseeing innan disputationslunch.

Uppsala kongresscenter.

Så klart har man högljudda studentflak i Uppsala också. I Stockholm fylls flaken av svettiga t-shirtsungdomar, men här i Uppsala har man fortfarande kostymen på.

Lunch på Hotell Linné. Det var kanske ett fyrtiotal personer på bjudningen varav femton, tjugo hade koppling till Uppsala universitet där Cilla läst nu i femton år. Vid mitt bord fanns även ett gäng kollegor från Nationalmuseum och intendenten Per från Röhsska museet.

Karin Ohlsson Leijon och Cilla är gamla universitetskompisar. Och Dan Gordan fick vara med på lunchen också.

Lunch. På bilden ser vi Cilla och hennes äldste son, Herman (?). Herman öll det bästa talet. Han raddade upp en massa siffror kring mammas avhandling, t.ex. hur mycket boken vägde, hur många ord den innehöll etc. Alla grät… Fina tal.

Cilla Robach. Lunchen är slut och nu kan doktor Robach pusta ut.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments