Skönhetsdag vs Ikeadag

Ägnade förmiddagen åt lite skönhetstips och sen sprang jag iväg till Ikeas slott vid stadsgården.

Morgon på Ambassadeur där Sunsilk Creation presenterade sju nya hårvårdsprodukter. Sju stycken världskändisar inom hårvård har fått ge namn åt varsin produkt. Min produkt skulle heta “kaffesugna stefan”…

Svenska hårstylisten Tony Lundström pratar med amerikansk-franska stylisten Teddy Charles som gett namn åt hårvårdsprodukterm som ger håret volym. Teddys bästa tips är faktiskt det gamla tipset om att böja ner huvudet och blåsa håret upp och ner.

Snabbt iväg till Smile Stockholm, som är en drop-in för speed-tandblekning. På 15 minuter får man vita tänder. Kostar 1500 kr. Här sitter Elin af Klintberg från Plaza och får en genomgång.

Tandblekning.

Närbild… Svårt att fota.

Det var inte alla på träffen som “vågade” göra blekning. Alla undrade om det gjorde ont och så. Men det var helt okej. Snabt och effektivt. Mina förväntningar på blekningen är nog ganska “normala”. Det kostar minst dubbelt så mycket och tar längre tid hos vanliga tandläkaren. Det här blir ju som en dyr lyx-behandling, eller massage. Effekten försvinner ju så småningom. Vi får utvärdera om nån vecka.

Fint? Ganska nöjd. Killen som skötte salongen noterade att jag hade blekt tänderna sju nyanser… Nu får jag inte dricka kaffe eller rödvin på 24 timmar. Suck.

Lunch hos Ikea på Skeppsgården. Här står Tina från IKEA och Dan Gordan från Skönta Hem.

Presentation och genomgång av Ikea med Lars Dafnäs, designchef på Ikea. Sara Fager och Anna Elfverlund som är designer berättade om sina produkter och processer.

Hanna Nova Beatrice från Plaza lyssnar.

Karin mumsar på en macka.

Efter presentationen fick vi rundvandring av Ikeas egna lilla slott vid Gamla Stan. Kul installation. Här är hallen som jag tror kallas “hall of duties”.

Gulligt.

I köket har man satt upp tekoppar i taket.

Mer grejer i taket. Fotoramar…

Snygg lamp-installation.

Bakelser. Notera hantlarna…

Steffeman i “skandalrummet”.

Karin och jag på “gymmet”.

Tips och råd till Daniel om hur man får igång den rätta knycken i handleden när han ska vinka. Som att skruva i en glödlampa…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments