Formex – rapporten

Vi får se hur många bilder jag hinner lägga upp idag, men jag har hunnit samla mina tankar lite efter alla intryck från Formex. Det är sjuuuuukt mycket bondromantik och rustika inslag. Så pass mycket att jag redan hunnit bli mätt.

Det är grått, grått, grått med slitna trädetaljer.

Hemvävt och nostalgiskt.

Betong och rostiga inslag.

Jag har som sagt svårt att engagera mig ett varv till över grått, rustikt glas. Jag känner mig ändå lite förtjust i de här Holmegaardsliknande vaserna.

Dixie hade också gjort en kul grej. Många har säkert den klassiska smör/sockerlådan i trä. De har gjort en variant i porslin. Helt okej, Men nu är jag tröööööööööött på träspont på väggarna…

Lindforms bruna och 70-talsinspirerade vaser. Brunt, brunt, brunt…

Johan Lindstén visade sina nya trälampr. Trendigt i furu med kvisthål.

Han har till och med velat få med sprickor i träet som kan släppa igenom lite av lampljuset.

Finaste montern var kanske den här dvs Ceannis. Tolkat av Agneta Törnblom. Men som sagt, grått, grått och rustikt, rustikt.

Näverväggar har vi sett förr…

Plädar i päls mot en grå trävägg.

Också Linum körde med rustikt och grått.

En träkorg i grått och gråa textilier. Och lite stickat.

Fast de hade lite andra kompletterande färger för att matcha upp det gråa. Som här med en korallröd variant. Det talas om att årets stora färg nästa åt ska bli rött – eller gult. Det blir säkert grönt bara för det…

På tal om rött så älskade jag den nya servisen av 10-gruppen. Det blev så befriande skönt med ordentligt med färg i allt det gråa. Jag tog en skitdålig bild så jag har en från mässan också.

Kluddet uppe i hörnet på bilden är anteckningar från när vi satt i juryn för Formex designpris, dvs Formidable. Mer om det senare.

Men det som verkligen får mitt hjärta att ticka just nu – det är 80-talet. Det roliga är att 80-talet är just nu otroligt svårdefinierat. Vad var egentligen coolt för 30 år sen? Det stora platshalsbandet ovan är nog nåt som nästan alla kan enas om känns 80-tal. Men inredningsmässigt?

En av mina favoritmontrar under mässan var Sea Glasbruk. Här ser man vad jag uppfattar som typiskt 80-tal. Mintgrönt fat med pärlemoskimmer och framför allt storleken. Känns som att allt var lite större på 80-talet.

Hos Sea fanns också det här fantastiska fatet med ormskinnsmönster. Känns också 80-tal.

Fuldesign hade gjort en tapet med piller till sin utställning “Happy Farm”. 80-tals mönster.

Större bild över utställningen.

Aridee har importerat den här dörrmattan som också är ett återbruk av gamla rep för hummertinnor. Men fint med färgkombinationen aprikost med mintgrönt och blått.

Ny bekantskap. Designduon Leftovers köper in gamla möbler och målar om i pastelliga färger. Typiskt 80-tal?

Roligt porslin som får mig att tänka på mitt 80-tal.

80-talsväskor hos Rice.

Lite 80-tal hos Nybro glas.

Porslin med metallic-känsla hos Rosenthal.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments