Goa gubbar…

Jag har ett par konstiga resdagar framför mig. Börjar torsdagen med Götegborg där jag ska föreläsa och diskutera träindustrins framtid. Häpp…

Har en liten kaffepaus så jag lägger upp lite bilder allteftersom.

Första flyget till GBG. Hade en sån där natt när jag drömde att jag skulle checka in på en tur i Amazonas och hade glömt all packning. Det enda jag hade med mig var mina laddare till telefoner och datorer, men inga kalsonger. Och så glömde jag mina hörlurar i taxin. Fan. Sanndröm?

Från Landvetter till Gothia.

Morgonkaffe…

Det bästa med Göteborg är alla tegelhus. Jag älskar dem. Blir verkligen engelskt.

Stadsteaterna räta vinklar – och tegel.

Tegelrött lite överallt.

Nostalgi…

Göte-la-goa-gubbar-borg…

Jag vet inte om det är nån som känner igen Fredrik Steen? Han är ju hundexperten på tv4 – både på Nyhetsmorgon och Förkväll. Otroligt trevlig och gullig kille. Det roliga med vå gemensamma historia är att vi faktiskt var “castade” på samma roll i en tv-produktion en gång för länge sen. Det var som en av domarna i Top Dog. Och det var jag som fick uppdraget… Det har ju gått bra för Fredrik ändå, men tänk det hade blivit jag som blev hundexperten??? Konstigt…

Lunch på 23:e våningen med uppdragsgivarna.

Och mitt i utsikten från den här höjden så ser jag en gigantisk skylt för Sanna Gebeyehus kommande utställning Kimono Fusion på Världskulturmuseet.

Jag är i alla fall på Trä- och teknikmässan. Här köper snickare, hantverkare och industrier olika utrustningar. So not my world… Vad ska en sån här göra???

Oooooh…

I området Wood Fusion så har man lite andra utställningar och andra seminarier. Mark Isitt var här igår…

Seminariesalen.

Anders Wisth från Möbelriket påar mig.

Massa folk. Alla fick inte plats utan man sände föreläsningen till ett annat rum.

Efter föreläsningen var det kaffe. Richard Olsson agerade moderator. Richard har ju gammalt förflutet på TV4 Nyhetsmorgon… Jag har hört såååååååå många historier om honom av hans gamla kollegor. inget elakt… eller??

Här kramas han med Anders Breitholtz, formgivare.

Debatten hade sin grund i ett otroligt intressant problem. Trä- och möbelindustri behöver rekrytera. En undersökning visar att industrin behöver 7000 nya personer. Samtidigt finns det en ungdomsarbetslöshet på 25%. Hur få ihop dessa? Intressant fråga, men diskussionen hade behövt en gnutta mer politik. Tänk om man tvingade in ungdomarna i träindustrin?? Längst till vänster Karin Pilsäter som arbetar med utbildningsfrågor.

Henry som är VD på Kinnarps var också med i panelen (liksom jag).

Efter debatten var det mingel och jag fick bla träffa Martin Johansson för första gången. Otroligt trevlig kille från Värnamo/Smålandsstenar. Han är VD för Stolab och jag funderar på om jag inte ska involvera honom i ett nytt projekt för Stockholm Furniture Fair 2011… Hmmm…

Kurt Tingdahl från OFFECCT står och hänger med TMF.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments