Lite anteckningar

Sitter i pressrummet och väntar pa att gratis-baren ska oppna… 🙂 Snart far man lite vin pa eftermiddagen.

Har en tysk dator utan svenska bokstäver, men tankte sammanfatta lite trender fran mässan innan vinet gor sin verkan. Tjohooo. Here we go.

Jag gjorde faktiskt experimentet att resonera for mig själv vad jag INTE sett. Här kommer en lista.

Tableware – alltsa, det är egentligen inga nyheter inom glas och porslin. Same old, same old. Man brukar ju satsa större pa varen…

Armaturer – jo, det är nagra lampföretag, men inget nytt. kanske har man inte riktigt ställt om sig efter det här med förbudet mot vissa glödlampor?

Asiatiskt – all gone

Rost – i Sverige sag jag en hel del rostiga och ärgade saker, men inget här.

Grejer för unga killar – var är alla scater-saker?

Ă„lvor och prinsessor – faktiskt äntligen bitvis borta. Ă„ntligen.

Marinblatt – helt plötsligt finns inte den mörka bla nyansen längre.

Men mina nio trender som jag kommer illustrera med bilder sen – de är:

1. Grönt.

Massor av gröna nyanser. Grönsaker. Grönt glas.

2. Djur

Framför allt renar, antiloper och älgar. Djurhuvuden pa väggar, pa mönster.

3. Den rustika trenden med amerikansk touch

Om vi en tid nu sett träplank och stampat jordgolv sa drar det nu helt klart mot USA. Tänk New England. Lite mer arbetat än bara plank till bord. Men fortfarande mycket, mycket trä, brunt och rustikt.

4. Budoir

Eller “shabby chic” eller nat, men det är romantiskt, lite guldigt. och här ser vi att de metalliska nyanserna kommer. Kanske framför allt inom textil (kuddar, puffar) men även i viss man “fattigmanssilver”. Det stickade finns kvar men hypen börjar avta.

5. Silhuetter

Överallt ser man saker i silhuett. Stadsbilder, djur och män. Varför denna fascination av män som fiskar, sportar coh allt möjligt? Mannen som objekt?

6. Lite afrika.

Det här är ju egentligen inte en riktig trend. Alla trendspanare slänger in “afrika” som nan slags referens. Sa även jag… Men det finns lite giraffmönster som är fina. Bröderna Campana har gjort nagra nya grejer som känns afrikanskt. Det gar att hitta referenser om man letar ordentligt…

7. Balkongen

Balkongen är formgivarnas nya lekstuga. Det kommer massor av roliga produkter som ska hänga pa balkongräcke eller bara vara fint.

8. Nostalgi

Jag äääääääär sa trött pa det här nu, men det är inte över. 50-talet. Det roliga är väl kanske att man tittar ganska mycket pa godis. 50-talsgodis. Men pasteller och gamla mormorsreferenser. Snark…

9. Höga blommor

Det fanns sa klart en massa blomsteruppsattningar pa mässan. Det jag konstaterade är att de ska upp. Upp, upp, upp!! Högt över bordet. Inget som ska kravla nere vid bordsduken utan snarare blomma över vara huvuden.

Bildbevis kommer. Förmodligen tidigast imorgon.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments