London, dag 3

Sista riktiga dagen på London-veckan. Som Hanna konstaterade så är Londons designvecka riktigt lång – typ 16 dagar. Jag är här totalt tre nätter och det funkar.

Hanna stannade ute lite för länge igår. Själv är jag pigg, pigg, pigg.

Vi startade dagen med Tent som är det stora alternativet till 100% Design som jag såg igår. Mer ungt och mer experiment.

Första utställningen handlade om “Lab Craft” som curerats av Max Fraser. Hur ska hantverkare förhålla sig till digitalisering nu när man får fantastiska redskap. Här ett bort av Zachary Eastwood Bloom.

Ett träbord av Daniel O’Riordan med en yta som ser ut som om det är regndroppar i vatten.

The Green Eyl hade gjort en installation om olika religiösa måltider (tänk kosher och halal) där olika serveringskärl berättade om sin funktion när man lyfte dem. Hålet är alltså en högtalare.

Byråer av Zoe Murphy. Vi är nu inne på den mer “vanliga” avdelningen för ung design.

Söta små kaniner där blommorna blir öron.

Men lite makabert när den är tom. “Mamma, var är kaninens öron?”

Tapet och textil från ett företag som kallar sig Mini Moderns. Kanonfin kollektion.

Kudde från samma ställe.

Coola New York-företaget Areaware lanserade nya trädjur. Prydnad eller leksak??

De hade också den här fina pallen. Gillade den hemsnickrade ojämna känslan och att tvärslåarna satt snett.

Vi har ju en galen patinerad och rustik trend. Jag gillade asiatiska Kyung Win Kim som gjort en fyrkantig stol men jobbat med detaljerna så att den ska kännas lite “ruff”.

Lite coolt.

Nån (jag har redan glömt vem…) hade valt ut de mest lovande unga talangerna i England. Jag gillade de här.

Rubert Forster hade gjort de här lite roliga snidade möblerna.

Alltså det är nästan bara jag i hela världen som går igång på sånt här. Jag gillar hur man gjutit in porslinsfigurer i trä. Känns omöjligt och poetiskt på samma gång, men det lär knappast dyka upp i några designtidningar i Sverige… Andrew Beaumont, heter killen.

Gummiburkar med koppardetaljer. Mjukt och hårt på en och samma gång. Av Kirsten Read.

Jag tror jättemycket på skinn och läder i inredningen. Passar som komplement till allt det trärena och det kan få åldras och patineras. Jag tror så pass mycket på skinn och sadelkonst att jag vill döpa en av nästa års trender till “Howdy Cowby”. Vi får se om jag hittar fler bra exempel. Här från Tortie Hoare.

Och sen mat igen… Jag har aldrig rest med en person som varit så matfixerad som Hanna Nova. Så fort vi möts upp för att titta på nåt tillsammans så säger Hanna “Men nu måste vi nog äta nåt…”. Va fan… man hinner inte äta, man ska springa och titta!!! Mat får man äta hemma i Sverige. Men så bler det ju inte. Hä får vi en snabb lunch hos Wagamama.

Efter maten så dumpade Hanna mig så att jag kunde gå på årets utbrytare dvs alla konsthantverkare hade gjort en egen mässa.

Gary Allson

Och jag fick äntligen träffa Stephen Johnson. Jättekul. Jag tycker att han himla duktig. Det är han som gjort de här porslinsfigurena som staplas på varandra. Jag tog någon bild från gårdagen. Han är ju också nominerad för Formex Formidable. Här visade han framför allt upp mässingsvarianter och present-rosett-väggprydnaden “Happy Happy”. Kanontrevlig kille. Vill ta honom till Stockholm på en gång.

Esther Coombs

Anya Keeley

Efter allt konsthantverk kändes det som att det var mer dags för en tur på stan.

Selfridges har alltid rolig fönsterskyltning. Här har man klätt en herrdocka som “Dorothy” i Trollkarlen från Oz.

Varuhuset har gjort en gigantisk satsning på skor.

Och här sprang jag på Åsa och Per Gessle. Jag tror att jag är lite kär i Åsa. Hon är så himla gullig och snäll. Otroligt mjuk. Per är också fin, men jag är lite rädd för det där paraplyet…

Sprang förbi nya Louis Vuitton-butiken som är ett nytt skrytbygge. Fint.

Sprang förbi Nicole Farhis butik. De har ett ganska unikt sortiment med lite mer “boho-chic”.

Fastnade för de här skinnkuddarna. Lite coola.

¨

Established and Sons hyrde ett galleri och lät en formgivare varje dag arbeta fram ett nytt projekt. Här Sebastian Wrongs “bänkar”.

Tord Bontjes keramiska arbete

Jag har redan glömt vem som gjorde hyllan…

Jag kom in mitt i arbetet av halv-hemliga designduon Committee som gör fina saker av loppis-fynd. Här arbetar man på en “archway”. Kanske ska tolkas som att de gör en “dörrentré” eller nåt.

Arbete pågår.

Kolla – Sverige är med på ett litet hörn.

Snabbt ombyte och några pub-öl med Lotta. Sen ut på mingel.

Fest på the Tramshed.

Taxi hemåt i natten och sen tidig hemfärd. Tre dagar i London räcker…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments