Nobis hotell i Stockholm

Hotell- och restauranggruppen Nobis inviger den 1 december den nya designdestinationen i Stockholm. Nobis Hotell kommer det att heta och ligger precis vid Norrmalmstorg. Jag fick en rundtur och måste nog faktiskt utropa detta till en av de bästa designhändelserna i år. Jag gillar det kanonmycket. Design- och arkitektrion Claesson Koivisto Rune har satt stämningen. Gänget står även bakom Hotell Skeppsholmen som ju också är snyggt, men där Skeppsholmen fortfarande kan kännas minimalistiskt och avskalat så är detta ett designäventyr. Kanonbra.

Mulen, kulen jävla skitdag.

Tur att man får gå in.

Träffade Christina Breeze Le Guelaff som hade ryggskott. Det roliga är att vi båda står och fotar entrén men väl innanför dörrarna så blev det ett himla ståhej. Det var väl 150 journalister och övrigt men det blev ett rasande tempo runt i huset så man hann liksom inte hälsa på folk. Snabbt och effektivt.

Lobbyn domineras av massor av stora lampbollar som blivit designikoner genom tiderna. Man känner igen Fronts lampa för Zero och Marcel Wanders trasselsuddslampa. Liksom vanliga rislampor.

Fortfarande lobbyn.

Konferensrum med spännande designmöbler. Det var i det här rummet som gisslan ur Norrmalmstorgsdramat räddades.

Ola Rune står i ett av hotellrummen och berättar. Han förklarar att känslan ska vara mycket “New York”.

En del nya produkter har tagits fram till hotellet. Här en textil lampa av CKR. Lite oväntat.

En ny stol för OFFECCT. Sitsen kan vändas för att på så sätt få ett annat uttryck.

Kolla in handfatet. Mycket mönstrat överhuvudtaget.

Det var nog två saker som stack ut så att ögonen höll på att ploppa ur huvudet. Fin sittgrupp – men kolla in gässen. Känns det typiskt Claesson Koivisto Rune??

Huset på Norrmalmstorg är också känt för sin klocka. Den får man gå in och se. Det är ett museum och öppet för allmänheten. Varje år kommer man och byter ut årsskylten. Notera att man sparat 1999…

Fluffig tantfrilla i hotellkorridor…

Stefano Catenacci berättar om restaurangen. Stället som tillhör hotellet kommer att ha öppet till 02.00 varje kväll. Sånt gillar jag.

Spännande krukor.

Efter turen i matsalen så gick vi till “Guldbaren”. Jag fattade inte om den kommer heta så i framtiden men det var en massa guld och en massa speglar.

Eero Koivisto och Mårten Claesson berättar hur man letat fram just guldigt glas i Tyskland. Man ville ha färgat glas eftersom man faktiskt blir lite snyggare i den gulare tonen. Sen berättade de att alla mönster i spegelväggar och tak matchar varandra. Genomtänkt i minsta detalj.

Blev jag snyggare nu? Nääää… Fortfarande tantfrilla, men är ju knappast hotellets fel.

Den stora innergården med lounge.

Man har medvetet arbetat med olika sorters möbler för att undvika den där “övermatchade” känslan.

Jag skrev här ovan om de små vita gässen, här är exempel nummer två som inte känns speciellt Claesson Koivisto Rune. En stor skål med citroner… Känns inte det väldigt 1998??

Men trots den här sista bilden och lite bittra kommentaren så tycker jag att Nobis Hotell är bland det bästa vi har i Stockholm just nu. Öppnar som sagt 1 december.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments