Tio favoriter från Formex

Här är mina tio favoriter från Formex.

1. Fågelholkar.

Det här är utvecklingen på fågelholkarna som såg ut som stadshus och villor. Du kanske kommer ihåg typ villan som såg ut som ett funkishus, nu kan du få en egen ladgård. Fint. Kommer från Wildlife Garden.

2. Ljus med tid

Cecilia Dreyfert var en av studenterna jag valde ut från i våras. Hon gick ut HDK. Nu har hon produktifierat sitt examensarbete. Man köper alltså ett ljus i form av en diamant som brinner en viss tid. Tanken är att givaren ska kunna ge bort t.ex. en timme som ljuset brinner.

3. Nya balkongmöbler

Vertical Garden har tagit fram nya, innovativa produkter för balkonger. Nytt och smart.

4. Sängkläder

Bloggvärlden har redan upptäckt af Swedala och jag gillar deras basiga sängkläder. Howdy Cowboy. Mer amerikansk rustik än Hälsingland.

5. Terrakotta

Danska Nordahl som framför allt importerar prylar har hittat de här terrakottadetaljerna. Jag gillar den här nya avskalade minimalismen som är nästan sakral. Ursprunglig. Färgen är lite bjärt men cool.

6. Amerikanska cowboy-textilier

Mässans bästa fynd (?). Jag gillade de här Pendelton-produkterna. Klassiskt amerikanskt företag som funnits sen mitten på 1800-talet (alltså under riktig cowboy). Flanellrutor och viss indian-inspiration. Kuddar, filtar och frottélakan (översta bilden). Nytt och färgglatt. Jag blev otroligt glad.

7. Rustika knutar

Kanske produkten som fångar cowboy-trenden bäst just nu. Såg motsvarande knutar i de coolaste butikerna i London i höstas och nu finns det svenska varianter hos Dixie. Coolt att det kan gå så fort. Jag älskar den här typen av inredningsdetaljer men får nästan alltid frågan “men vad ska man ha den till?”. Den är ju snygg!! Räcker för mig.

8. Snidad stege

Åååååååååh så fint. Det här är ett objekt som precis fångar det jag menar att vi går in i. Vi går från det “plankiga” till något mer smidat. Här tolkat av en student på Linköpings universitet. Håll koll på Mathilda Björklund.

9. Finska textilier

Tryckta textilier från finska Lyckoboda. Rustikt och fint.

10. Lokal skönhetsvård

I Varberg finns L:a Bruket (Lilla Bruket) som gör ekologiskt, närproducerade skönhetsprodukter i fantastiska förpackningar. De har nässeltvål, tångruskor för det egna hemma spa:t. Sjukt fint och intelligent. Love it.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments