Pressträff med Luca Nichetto

Nu är det egentligen bara timmar kvar innan designveckan börjar. Igår hade vi pressträff och visning av den nya utställningen på Designgalleriet. Luca Nichetto har gjort en fantastisk utställning tillsammans med oss.

Luca kontaktade oss i våras och frågade om vi inte skulle göra en utställning tillsammans. Han ville framför allt visa sina helt nya Venini-vaser. Hmmm, sa jag… Vi har ju som ambition här att göra en utställning med svensk design i världsklass nu när det är designvecka. Och vi gillar samarbeten. Första året gjorde vi mattor tillsammans med Claesson Koivisto Rune och Asplund. Andra året gjorde vi förvaring och stolar med WIS Design och Karl Andersson & Söner. Så jag pratade med Luca – och sen med Skultuna. Jag kom på att det skulle vara en intressant matchning.

Utställningen består alltså av Venini-vaser och Skultuna-skålar. Italienskt möte svenskt. Det här är Skultunas första internationella formgivare – någonsin! På över fyra hundra år. Det känns lite kul.

Luca har en speciell relation till mässing. Om du bläddrar tillbaka i bloggen så hittar du mitt besök i Venedig i januari. Där ser man alla mässingsdetaljer på dörrarna som husfruarna putsar, putsar och putsar. Luca har gjort en skål som får patineras och åldras. Den kallas “Timeline” och ränderna kommer bli svartare och svartare ju längre tiden går. Man ska helt enkelt se skålen åldras.

Luca Nichetto och Viktor Blomqvist från Skultuna.

Trendgruppens Karin.

Ooooh vill ha en liten blå kokong…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments