Designveckan dag 3

Onsdagen började med frukost på NK. Anitha och Tove prickar namn i dörren.

Killen i grå tröja är kreativt ansvariga Sebastian Wrong och även vd Maurizio. Alla från Established & Sons.

VD på NK Inredning Kadi Harjuk. Strålande snygg så här på morgonen.

Från England kom också Pavlo Schtakleff som grundat möbelföretaget Sé vars produkter av Jaime Hayon nu lanseras i Sverige. Pavlo är sjukt engagerad, passionerad och trevlig. Vi pratade om den engelska lanseringen som vi såg i London och bytte lite designtips. Jag ska se om jag inte kan få honom att göra nåt på Designgalleriet nästa år. Vore ju kul!

Massor av folk. Svante i förgrunden. Och tittar man noga så ser man en tjej mitt i bilden. Det är Line från norska Dagens Naeringsliv. En av mina bästa norskor!!

Arik Levy med Pontus Djanaieff.

Jag kunde tyvärr inte stanna så länge eftersom jag var tvungen att åka till mässan för att hålla föredrag. Två egna trendföreläsningar och en “talk show”.

Förberedelser

Samtal med två killar som driver Coffice på Söder, en internationell designer som heter Robert Stadler och Form us with love. Allt på engelska och om hur möteskulturen funkar.

Efter talk show dags för fika med Sanna.

Katrin Greiling har gjort “Designbaren” på mässan där det finns en VIP-avdelning för sånna som mig. Kan ju behöva lite paus i livet…

Tog ett varv runt på mässan. Fokus på designmarknaden och titta på lite unga formgivare.

Christine Bjaadal igen

Och Lucas miniutställning. Samma känsla som den vi har på Designgalleriet.

Greenhouse. Lina Nordqvist. Fin öppen bokhylla som man kan ha fristående i rummet. Det var inte förrän idag (torsdag) som jag kopplade att det är samma Lina som gjort de fina trästolarna för Design House Stockholm. Uppenbarligen en skitbra tjej.

Jag hälsade på hos Axel Bjurström och det är också en kille jag varit i kontakt med tidigare. Minnet funkar inte… Kan fortfarande inte placera var jag träffat honom eller sett hans grejer, men vi hälsade och konstaterade att vi pratat. Hmm… Dåligt minne… Det här är i alla fall fin. En sminkspegel. Noter upphöjningen bakom spegeln som är till för högre flaskor och burkar. Snyyyyygt.

Axel hade också gjort en glasflaska med silikon-propp som man kan ha i alla ljusstakar som klarar kronljus. Otroligt klurigt.

Maria Sandberg hade gjort lite roliga mattor.

Designkollektivet Landet hade gjort flera roliga detaljer. Kastrullunderlägget “Sju vackra flickor i en ring” baseras på en folkvisa. Och det går att plocka bort en “flicka” och ha det som coaster.

En galen ljusstake! Samma designkollektiv. Killen har gått in i ladugården och hämtat inspiration från olika former. Visst ser man lien?! Men en oljelampa som man kan koppla bort från ställningen och kanske fästa på väggen. Kanonfint och nytt.

Gamla bekanta i Greenhouse. Staffan Holm som har nyheter för tre (!) företag i år. Och olje-schejken Daniel Rybakken.

Fulo-Olof

Fulo-Ulf

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments