Designveckan dag 4

Började dagen på mässan med massor av föreläsningar igen. Men sånna bilder har ni ju redan sett så jag hoppar det. Däremot fortsatte jag min tur runt bland alla montrar. Stannade ett varv extra i Greenhouse.

En av mina nya favoriter och nya upptäckter är japanska killen Jun som pluggar på Steneby. Han hade fått en sittpuff i produktion för Ire Voice som jag verkligen gillar. Verkligen. Och sen visade han de här borden som på enkla sätt går att få större eller mindre. Smart, snyggt och enkelt. Sa jag att han fortfarande gick i skolan? Ser fram emot hans examensarbete. Hoppas han stannar kvar i Sverige.

David Ericsson till höger är också en kille jag håller ögonen på. Här är han tillsammans med Marcus Berg. David gick ut Malmstens i våras och har kanske gjort 2010 års finaste möbel, ett skåp med “skinndörrar”. Här visar de lampor. Producerade och gjorda i Sverige. Fint med det lackade. Gillar att man kan ha tre lampor på väggen. Flera smarta detaljer som är bra.

Matti Klenells lillebror – Simon Klenell och Kristoffer Sundin.

Lite fina lampor. Redan glömt från vem… Sorry.

Rolig tanke, men kanske inte världens bästa genomförande. Clara Sjödin.

Jag behövde titta på lite fler grejer i A-Hallen och gick till &Tradition, men blev gruvligt besviken…

Snark…

Jag fick dagens enda riktiga mat hos Stolab. Här bjöd man på korv med bröd och den här fina stolen av Jonas Lindvall.

En liten vattendelare har den här stolen varit. Inga Sampé för Gärsnäs. Lika många hatar den som älskar den.

Jag ska inte göra en stor grej av det, men när jag såg stolen (som jag gillar) så trodde jag först att det var en variant av ett examensarbete från Konstfack i våras.

Den här stolen visade Olle Gustafsson. Kanonfin. Jag gillar hur man fått en stol att kännas som en stålrörsmöbel. Men någon sa att Inga stol påminde lite för mycket om en stol som Jasper Morrisson gjort för länge sen. Ja, ja. Trästolar är oavsett väldigt fint.

Monica Försters bokhylla för Gärsnäs.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments