Schlagertåget

Jag är i Härnösand för att föreläsa på Länsmuseet. Jag har blivit inbjuden av min gamla designorganisation Svensk Form att hålla ett föredrag här.

Föreläsarskjorta på. Morgonhumör på topp. Det roliga var att hela tåget fylldes med en massa schlagermänniskor som skulle till Andra Chansen. Märklig stämning. Alla journalister och all press satt i första klass, och klabbet fick sitta i andra vagnar.

Vilken schlagerskribent anar vi bakom kaffekoppen??

Vintrigt men soligt.

Byte från tåg till buss i Sundsvall – och här flaggar hela stan för schlagern. Roligt. Se längst till höger så ser du en svart flagga. Det är alltså inte sorgens flagga utan schlagerns flagga.

Jag är just nu på Murberget i Härnösand. Här ligger Länsmuseet i Sveriges näst största friluftsmuseum. Bara Skansen är större. Här har jag fått lunch och fått lära mig att Härnösand har Norrlands äldsta hamn och äldsta lärosäte. Mats Theselius har lite kopplingar hitåt…

Fint friluftsmuseum.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments