Powermingla

Onsdagkväll och en kväll när det ska minglas som sjutton. Vi började faktiskt redan på kontoret med lite champagne eftersom Karin och Hans fått en ny spännande kund att jobba med. Jag hängde på. Men framför allt så susade vi genom en försommarnatt i Stockholm med massor av roliga designmingel.

Lammhults nya formgivare Andreas Farkas fick hänga med ut – och första stoppet var Stora Designpriset som offentliggjorde sina nominerade till årets pris.

Anders Rune och Dan Nyman från Teknikföretagen som är huvudägare till det här priset. Med i projektet är också SVID och Svensk Form. Det här är ett spännande designpris där man faktiskt tittar på den ekonomiska framgången, alltså inte den estetiska. Häromåret vann t.ex. Katrin Greiling Årets Möbel hos Sköna Hem, men den har inte sålt ett enda exemplar i Sverige. Stora Designpriset blir ju då intressant att eftersom man just ser på den kommersiella framgången. Urvalet blir lite konstigt. Kanske inte “sexigt” eller alldeles nytt men ändå ett sätt att premiera bra design. Jag gillar det. Bland årets nominerade ser man Haglöfs ryggsäckar, fiskeredskap hos Abu Garcia, hörlurar hos Urbanears, hjälpmedelsredskap för nedsatt hörsel och ett anestesisystem.

Fasen, inte blunda Lotta!! Här på bilden ser vi Robin Edman, vd på SVID, Lotta Ahlvar, vd på Moderådet och Sveriges Designer, och slutligen Henrik Otto, designchef på Electrolux.

Hans slänger sig över mingelbordet.

Nästa mingel. Tidningen Plaza Interiör, som jag skriver för, hade ett tidningssläpp hos Design House Stockholm. I solen träffade vi Luca Nichetto, Hanna Nova Beatrice (min chef och kompis…) och Christoffer som är ägare.

Massor av mingel – på Hans gamla arbetsplats!

Och Johan Lindstén som undvek mig under hela Milano-veckan. Men här i Stockholm duger det… 🙂 Johan kom till kalaset på… håll i dig… INLINES. Johan, nån ringde från 1999 och ville ha tillbaka sina rullskridskor…

Stylisterna TILLSAMMANS, dvs Sara Garanty och Sara Stenwall.

Nästa trevliga mingel var hos Svenst Tenn i deras tillfälliga butik på Nybrogatan.

Lisa Wikfeldt, Louise från Svenskt Tenn med Karin.

Tennets marknadschef, Thommy Bindefeld.

Mingel på hög nivå. Anders Wall pratar med Kersti Sandin.

Och till slut, själva trasmattorna som tagits fram för det här minglet.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments