Polsk modevecka

Idag fortsätter alltså visningarna. Jag gillar den polska modeveckan. Man kan väl säga att den är mer artistisk än kommersiell. Allt funkar förmodligen inte i butik, speciellt inte i Sverige, men det är befriande annorlunda.

På designveckan i höstas så pågick modeveckan.

Lex dokumenterar.

Off Schedule-visningarna är i en nedlagd gammal fabrik. Här var jag i höstas på mode/designveckan. Det är intressant att man valt att “para” ihop modeveckorna med andra aktiviteter. Antingen designvecka, eller som nu med fotovecka. Och mode vinner på att paras ihop med andra discipliner. Spännande.

Men innan visningarna så skickades vi ur det “internationella tåget” runt på lite olika utställningar. Vi är kanske 10-12 personer från Sverige, Tyskland, Belgien, Frankrike och Norge.

Det finns otroligt många semi-förfallna hus som blivit utställningsplatser. Skapar helt klart en viss mystik.

Elise från Paris. Fascinerande att se hur vi alla går från att dokumentera objekt istället börjar fota människorna i miljöerna.

Johanna från Berlin.

Morgontrött…

Tillbaka till modevisningarna.

Galet vackra lokaler.

Nästa visning som var av Filip Roth, var otroligt scenisk. En vitklädd kille och tjej stod stilla medan en film spelades upp på deras kroppar, samtidigt som en modell gick fram med kläderna. Poetiskt.

Fint, men hur kläderna såg ut, kändes sekundärt…

Fler visningar.

Massa folk…

Och en visning till.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments