Berghs 2011

Alltså, alla ni Berghs-elever som googlar och snubblar över den här sidan. Jag går på examensutställningarna för att framför allt titta på studentarbeten som ligger inom mitt område, dvs mode, design, mat och annat inom lifestyle. Jag såg några roliga pensionssparar-exempel, men det är inte nödvändigtvis sånt som jag tar upp här. Och killen som hade gjort en ny grafisk profil till Operan – well done, men den passar inte riktigt här.

Och väl här… Ja, det var osedvanligt få projekt inom “mitt” område. Hmm… Lite tråkigt.

Bästa projektet var nog de två killarna Carl Bachmann Gabrielsson och Samir Hanna som gjort skor. Projektet går under namnet “Arv:Shoes”. Carl och Samir har föräldrar som är skräddare och skomakare. Därav arvet. Sen tänker man sig att man ska inspireras av gammal yrkesverksamhet, som i det här fallet fiskare. Skosnörena är precis som fiskesnörena i färgen orange. Skon är också väldigt enkel i sin form, precis som en vanlig stövel. Och materialet är så klart gummi.

I kittet ingår också en skopåse fylld med “historia” och vårdande saker. Varje sko är självklart numrerad. Så klart. Flera studentarbeten var numrerade.

Emil Edeholt hade gjort ett projekt om att, om vi bara tar små små steg mot ett miljövänligare liv, så kommer mycket bli bättre. Här tvättnötter.

Johan Lonegran och Paul Olsson visade ett modemärket där allt ska ha en närvaro av handen. Alla tröjor var handtryckta och numrerade.

Lisa Bodevik har gjort en “förbjuden” produkt. Hon gör tavlor och grafisk form som matchar. Man skickar in en bild på rummet man vill ha hjälp med och sen för man ett grafiskt verk i samma färgskala. Undrar vad konsteleverna på Mejan tycker om det??

Ett blått verk som matchar lampskärmen och godisskålen.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments