Hemma-hos med cocktail

I tisdags kom Allt om Mat förbi för att göra et cocktailreportage. Jag är ju en katastrof i köket, men drinkar kan jag fixa. Och temat för mitt cocktailparty var så klart Falcon Crest. Mycket glitter, glamour och gala.

Anna från tidningen kom över och fixade snittarna. Själv koncentrerade jag mig på att att hitta rätt rekvisita och och drinkglas…

Halva hemmet byttes ut mot en gladare färgskala. Den glittriga ananasen har fått följa med några vändor från rekvisita förrådet nu…

Fotografen Per fotar drinkar på balkongen och jag stämmer av att det funkar med Falcon Crest-stilen.

Funkar fint…

Majoriteten av bilderna fångades däremot i köket. Kanske inte så färgglatt, men det går att trixa.

Inspirationen till mina drinkar kommer från internationella resor. I Polen har jag lärt mig dricka Zybrowka (vodka med bisongräs) och äppeljuice. Smakar som kall äppelkaka. Mums.

Också från Polen, men drycken är fransk – Desperado, en tequila-öl. Låter kanske lite konstigt men den är god. Ovanpå Åsa Jungnelius tårtfat så anar vi Annas snittar med räkchevice.

I vardagsrummet dukade vi upp på drinkvagnen med Negroni från Milano. Fint med de nya Karl Lagerfeld-glasen från Orrefors.

Om man inte vill ha en stark negroni så kan man alltid dricka den svagare varianten Spritz från Venedig.

Lite snittar på mitt guldiga glasfat från Sea glasbruk. Ja, det är ormskinnsmönstrat. Falcon Crest!!

Vi experimenterade en del. Här testar vi att stoppa in Flora Danica med snittar i en plexilåda från Hay som hänger påväggen.

Kanske inte lika kul, men tydligare, blir det om man lägger snittarna på kaninfatet från Portugal.

Framåt eftermiddagen fick mina vänner komma förbi och agera statister för det här partyt. Sandra, Erik (Årets glasögonbärare 2009, typ) och Sara. Min Peter har läst Allt om Mat sen han var tolv år så han var extra glad över att få vara med. Rooooligt. Desperados-flaskan fick nog bäst betyg. sluddrigast blev vi helt klart av negronin…

Sara och Sandra matchar drinken…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments