Vår/sommar 2012 med Ljung

Jag sprang iväg och träffade modemärket Ljung för att titta på herrmodet för nästa vår och sommar.

Marcus Larsson har drivit märket Ljung tillsammans med Christoffer Nyberg. Marcus är designer och ansvarig för hur kläderna ser ut. Själva märket har funnits sen 2006 och finns över hela Sverige. Jag gillar killarnas företagarandra, och det märks att de gör “sin” grej, helt utan krav från investerare eller andra. De göra bra mode som de själva gillar.

Ljung gör idag bara herrkläder och det är intressant att resonera kring om de borde göra dammode, eller inte. “Förmodligen”, menar Marcus, men just nu tycker han att det är skönt att slippa hålla kolla på dubbla modebilder. Nu gör han kläder som killar kan ha eller gilla, som ett komplement till sin Tiger outfit.

Det finns ett dressat arv i Ljung, men man gör även sportigare kläder. Speciellt inför 2012.

Mitt favoritplagg inför nästa år.

Mycket marint, rött och vitt.

Fina tekniska material i jackorna.

Marcus satsar på bomullsbyxor som är tajta – och äntligen blir de lite längre igen.

Modellhunden Signe somnade vid min sko…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments