Bostadsministern och jag

Jag är på väg till Jönköping för att besöka Elmia. Ännu en dag på jobbet… 🙂 Men faktiskt ganska skönt att få åka tåg. Jag ska väl inte säga att SJ är världens bästa på att hålla tiderna, men jag får jäkligt mycket gjort på mina tågresor. Idag har jag t.ex. skrivit nyhetsbrevet som går ut imorgon, och även fördjupat mig i 2012 års stora trendrapport.

Regn…

Mässan här på Elmia är framför allt för fastighetsägare och skötare. Tänk trappuppgångar och centralvärme… 500 företag och 20 000 besökare. Min roll här är att komma med lite utifrån perspektiv och framför allt diskutera med bostadsministern Stefan Attefall.

“Dagens outfit”. Närå, men jag har precis fått en ny kavaj från Ljung och jag funderar på att dumpa mina “föreläsningsrutiga” skjortor och börja med kavaj. Funderar… Eller blir man snabbt medelålders då? Aargh… Vi får se. Om man ska träffa en minister så bör man kanske ha kavaj…

Stefan och Stefan. Nä, vi ska inte konkurrera ut Stefan & Krister.

Pigg kille ändå den där Attefall. När han såg att jag spexade framför kameran så ville han ta om kortet och spexa han med. Men sympatisk man. Kommer från Umeå och bor nu i Jönköping där han representerar Kristdemokraterna. Och jag måste ändå ge Attefall en hel del pluspoäng. Igår presenterades budgetproppen, och de som följer mig på twitter har kunnat ta del av mina utbrott mot kulturdepartementet. Men Attefall är ändå ganska nyfiken på designfrågan. Han är väl medveten om att det byggts alldeles för lite – och för tråkigt. Han menar bland annat att byggbranschen är konservativ och uppfinner hjulet varje gång man startar ett byggprojekt. Istället borde man tänka lite mer som t.ex. bilindustrin. Där gör en underleverantör samma muttrar till alla bilmärken, men det är först när det sätts samman och man packeterar bilen som man fyller den med laddade värden. Så skulle bostäder kunna formas. Koppla in designer och arkitekter som gör NCC- och PEAB-byggen spännande. På så sätt får vi bostäder som ser olika ut och är för en publik som uppskattar mångfald.

Bra. Jag gillar det tankesättet. kanske ska vi design-nördar till slut klippa bandet till kulturdepartementet och istället slå oss i slang med civil- och bostadsdepartementet? Well, tiden får se. Men det känns i alla fall skönt att en (1) minister ser värdet med design.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments