London Design Festival, ankomst och trender

Dags för kanske världens näst viktigaste designvecka. Etta är fortfarande Milano. I Italien lanseras årets nyheter från de stora företagen, men i London ser man den unga kreativiteten och tankarna gestaltas och konkretiseras.

Det är inte lika många som flyger med morgonflyget som när det är avfärd för Milano i april, men här ser vi Gertrud Dahlberg och Marit som är chefredaktör på Allt i Hemmet.

Mot planet. Gertrud, Mia från Vårt Nya Hem och Moa och Kajsa från Nice to meet you, som arrangerar vår resa för Chevrolets räkning.

Team Family Living – Moa Samuelsson och Christina Breeze Le Guelaff.

Flera av gänget bor på samma hotell vid Chelsea Stadium. Medan en stor del av gänget fick på lunch så tog sig jag, Moa och Christina till själva mässan som går under London Design Festival. Mässan heter 100% Design och vi promenerar genom en kyrkogård… Läskigt, men vackert som sjutton.

What?? En kotte i munnen på lejonet?

Mässa. Weeeeee!!!!

Man kan säga att mässan generellt visade fyra trender:

1. trä (snälla… sluta med det nu… jag är galet trött på det nu…)

2. färg (den som vågar, vågar med färg)

3. allt blir mindre. Alltså inte mindre soffor, men fokus ligger på de mindre objekten. INgen skulle våga lansera en gigantiskt överdimensionerad soffa. Hellre en snygg brevpress.

4. terrakotta

Lite exempel…

Massor av montrar med trä.

Snark…

Små saker på ett träbord…

Nya vackra träskålar av norska Anderssen – Voll.

Norska Ida Noemi har gjort ett fint skrivbord där all förvaring är som fågelholkar under bordet.

Färg och galet. De färgstarka accessoarerna i rummet. Här av Kiki van Eijk

Fantastiskt skåp av Charlie Crowther Smith.

Skåpet är så vackert så jag är tvungen att lägga in en riktig pressbild också.

Eller varför inte Stephen Johnsons väggprydnader? En presentrosett på väggen? Stephen är skitduktig. Han hade två utställningar på i London parallellt.

En sån hemma???

Kanske inte så färgstarkt – men ändå färgstarkt!! Noshörningsstolen av Maximo Riera.

Krokar med blommönster av Chocolatecreative.

Trådrullar som fungerar som lampor från Designvirus.

Terrakotta av Nick Fraser

Samma form på krukan kommer igen på lampan.

Sista trenden var att alla – ALLA – pratar om urspunget var formgivningen, formgivaren eller materialet kom från. Bilden ovan får representera det hysteriska intresset för urspungsorten.

Christina och Moa tittar också efter trender, men på ett annat sätt. Lite gladare och inte så bittert som hos Steffeman… 🙂

Sista bilden får bli den här blandaren som egentligen inte passar in i några trender, men jag tok-gillar den. Från nån asiatisk leverantör så den kommer säkert inte komma till Skandinavien på ett tag – men galet rolig. En platt kran. Kanske skulle funka i en “grafisk trend”. Ser ju ut som en bokstav…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments