Den nya gallerian MOOD

Mitt i Stockholm, bredvid NK, kommer man till våren öppna en gigantisk ny galleria. Bakom projektet står bland annat Jonas Sandström som vi sett i diverse omstylingprogram på tv. Vi har också läst om hans hotell i Kapstaden. Spännande bakgrund.

Platsen är så klart under ombyggnad eftersom man öppnar först i mars. Men man satsar stort. Flera konstnärer via Andrén Schiptjenko kommer att göra installationer och alla (!) etablerade restauranger med visst kedjetänk kommer att finnas. Ja, det innebär ytterligare en Melker Andersson-krog, men även Den Vassa Eggen.

Nästan lite Guggenheim-aktigt?

Man har satsat på en “stadskänsla” och visst är gångarna och taket närmre som på Söder. Massor med trädgårdar och grönområden kommer man att bygga.

Inga överdimensionerade fönsterrutor utan hellre mindre och mer intimt.

Vi har en fantastiskt stark anti-shopping-trend som är i antågande så jag tycker att det är smart av MOOD att erbjuda så mycket mer än bara “köp tre, betala för två”. Upplevelsen är liksom i centrum. Ska bli spännande att se. Shoppingsugen?? 29 dagar kvar till lön… typ…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments