Svensk Tenn tillbaka på Strandvägen

Jag är på Svensk Tenns nygamla lokal på Strandvägen. Den här veckan bjuds pressen in för att syna renoveringen i sömmarna och från nästa vecka är det öppet för allmänheten. Själv känner jag mig extra färgglad med en ny lila tröja med gröna detaljer.

Det visar sig att grönt är Estrid Ericssons favoritfärg. Hon hade beställt en soffa i fjorton nyanser av grönt – och nu relanserar man den. Kanonkul. (väldigt Falcon Crest att tänka så annorlunda…)

Framför allt så har man inrett en ny tesalong. Inte stort, men mysigt och intimt med massor av fina Svenskt Tenn-detaljer.

Här kan man bland annat beställa Estrid Ericssons sockerkaka. Snyggt.

Maria Veerasamy och Thommy Bindefeld guidar runt. Den textila avdelningen är byggd på nya övervåningen, som egentligen är gamla textilavdelningen.

Jag är fortfarande väldigt förtjust i lampan av What’swhat.

Jag tyckte man sa att man har 50 nya produkter som är unika för Svenskt Tenn. Bland annat är man enda återförsäljare till den här lampan som hänger i Mathias Dahlgrens “Matbaren”.

En klassisk Svenskt Tenn-lampa längst till höger, men i två nya varianter.

Jag tror att det var Svenolof Ehren som ritade den ursprungliga lokalen för Svenskt Tenn och man har tagit tillbaka några av de ursprungliga detaljerna som tenn-detaljerna i taket.

Ett limiterad tennbord med mönster av Fougstedt.

Gamla fina tennprodukter, och några nya…

…Jakob Solgren har gjort tre olika sorters tennburkar. Den här har en naturligt inspirerad burkkänsla, men med en äkta/oäkta sten så som Estrid gillade.

Eller den här med en naturtrogen kvist på locket.

Jakob Solgren

En av favoriterna var väggen med inramade originalritningar av Josef Frank.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments