Första advent på tv4

Klockan är 07.00 och Viktor möter upp för att vi tillsammans ska göra advent i studion hos TV4. Det är första gången för Viktor och minst femte gången för mig. Jag har ju gjort Nyhetsmorgon nu i fem år (!).

Trots att jag kanske är lite van så är det fortfarande väldigt tidigt. Phew… Inga foton på ansiktet förrän musklerna vaknat lite…

Och så här såg det ut igår. För ovanligthetens skull så fick jag komma med mina påsar redan dagen innan för att hinna få i ordning allt. Det tog faktiskt tre timmar att pynta …

Och då blev det så här. Polkagris-gran och vit gran från Rusta. Julkudde från Lexington. Temat är Crazy Christmas och anledningen är att jag varje år blir ombedd att prata om årets trender inför jul. Men det är ju liksom inga trender kring jul. Det är den mest traditionsbundna tiden på hela året och vi älskar att ta fram våra gamla, ärvda saker och köpa nya saker som ser ut som de gamla vi tappat bort. Men jag tänkte att det kanske kommer nåt glittrigt och galet från västerut, och då ville jag göra en galen jul där jag fick ta i från tårna.

Efter en omgång i sminket så smiter Viktor och jag ner i loungen för att göra frukost. Klockan är nu ungefär halv åtta…

Man myggas och preppas.

Jag kollar de sista detaljerna innan vi kör igång sändningen.

Och så rullar det.

Nya, pastellfärgade julljusstakar från Rusta. I bakgrunden ser vi en textil från IKEA med en massa etno-tomtar. Det är viktigt för mig att vi släpper in alla sorters människor på julen.

Anna Grape har gjort fina julhängen som finns på signerat.se.

Massor av julkulor från Åhlens och Indiska. Viktor har också varit i världens största julbutik i Basel, Schweiz och shoppat lite. Han köpte bland annat min favorit, den lilla kinamannen. Kostar 450 kronor…

Julgran i trä av Johan Lagerström. Vi ser också röda snapsglas av Sagaform. Man ser inte riktigt men framför de stör genomskinliga nya glöggmuggar från Sagaform.

Två inslag gör vi så vi får pausa i loungen.

Mer jul. Renskinn från Åhlens, elefant från Indiska och elektriskt ljus från Rusta.

Lite blandat julpyssel. Sötvattenspärlor som pynt av Lena Björkman för GuldBros, flamingo och noshörning från Indiska.

Glasgrisar från Åhlens och glöggtvål från Lush.

Och här är själva inslaget: http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyhetsmorgon?title=crazy_christmas_med_trendexperten&videoid=2102451 

Det kommer ett inslag till och då uppdaterar jag.

Avsnitt två: http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyhetsmorgon?title=crazy_christmas_del_2&videoid=2102480

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments