Torsdag på mässan

Torsdagen började ganska slow. Jag hade några intevjuer och pallrade mig iväg till min talkshow där jag pratade om framtidens kontor på The Hello Show. Viktor hade skickat fyllesms klockan 05.00 så han fick sovmorgon till 10.00 och mötte upp mig vid elvatiden. Och rundvandringen på mässan fortsätter. Gärsnäs är fortsatt starka. Nu har man börjat med armaturer som den här av Johan Lindstén.

Pigg och glad norrman. Hur lyckas de?? I Greenhouse träffade jag Torbjörn Anderssen från Anderssen & Voll. Det är hans flickvän som har montern med alla armaturer.

Små glasburkar har fått LED-ljus i trälocket.

Framför allt gick jag igång på hennes lampa av “bh-material”. Ett ord som slängs vitt och brett just nu är “taktilt” och visst är lampan taktil. Tekniken att använda underklädesmaterial har vi sett hos t.ex. Margot Barolo och Ulrika Mårtensson, men trots det är det vansinnigt fint. Den här norska formgivaren heter Kristine Five Melvaer.

Marie Lindblad

I montern från Linköpings universitet så hittade jag den här klockan som gjorde mig glad. Enkelt och roligt. Av Kenny Grönroos.

Martin Nichols har gjort objekten i de två bilderna ovan. Jag blev framför allt imponerad av brickan med LED. Martin har gått på bla Illums Bolighus och sett hur glas blir så fint upplyst underifrån i butik. Kan man inte få det hem? Kul tanke.

Nathalie Adenling visade de här lamporna i Greenhouse och jag blev förälskad i dem redan när hon visade dem som ex-arbete på Beckmans. Man kan byta plats på kuberna och på så sätt få annat ljus.

Nathalie hade också en fantastisk sittpuff. Den såg helt vanlig och lite tråkig ut… Men materialet som hon använt var otroligt. Man sjönk ner och puffen anpassade sig efter kroppen. Man anar min sittyta i puffen…

Så här kändes det…

Carlsten Thostrup hade gjort fina skåp.

Konstfack hade en ganska spretig monter. Gillade den här byrån av Mathilda Dahlquist

Norsk-engelska Tom Jenkins visade en fällstol som kändes färdig. Blev snygg när man fällde ihop den.

Många experiment med LED och armaturer. Här från Mathias Stenberg på Studio Vision.

Beckmans studentutställning var bland det bästa jag sett på länge. Det var otroligt spännande. Man har tolkat design, drivkraft, problem, identitet på så många nivåer. Om jag förstod rätt så har klassens utställning framför allt letts av Gabriella Gustafsson, Åsa Jungnelius och Katja Pettersson. Otroligt coolt. “Why should you care about objects? Its not until objects are filled with content and reason that they become meaningful.” Så bra.

Stolen ovan är gjord av Sandra Cohen Callman. Vill man ha rynkor? Eller inte?

Jag tog inga fler bilder på montern. Vet inte varför men förmodligen för att jag blev så tagen. Som till exempel Felix Freye som gjort en spegelmöbel. Vi fotar oss själva (hmm…) och lägger upp på nätet (hmm…) efter att vi photoshoppat (hmm…) och vad händer om man gör speglar med det där “instagram”-filtret. Såååå intressant. Såååå aktuellt.

Jag var tvungen att springa förbi Gemla och kolla in Fronts nya stol.

Och så talkshow igen.

Fyra talkshows totalt blev det. Sen party.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments