Pressbilder på Designgalleriet

Vi har blivit ombedda av en av Sveriges större lifestyle-tidningar att göra två eller tre stilleben med våra favoriter bland alla utställare på Designgalleriet. På kort tid rotade vi igenom våra arkiv och tittade även en del framåt. Och vi fuskade lite genom att även inkludera de utställningar som vi gjort på Svarta Lådan på Scandic Malmen. Två huvudbilder tänker jag mig – en extremt färgglad och en mer avskalad.

Viktor fotar och Åsa assisterar.

Första bilden… Tagen med min mobiltelefon så den här räknas liksom inte… Men du kanske får en glimt både bakåt och framåt. Textilen kommer från Kyuhyung Cho som ställer ut på nästa utställning – Svensk Design. Den blå stolen kommer från Form 4 You som ställt ut på Svarta Lådan. Kolbrun från Form 4 You är också med  i utställningen Svensk Design. Den stora svarta stolen kommer tillbaka till hösten när vi gör en stor utställning om österrikisk design. Den vita lampan kommer från Jangir Maddadi i höstas. Det svarta sidobordet och schackbrädet är från Cate & Nelson som kommer senare i vår. På svarta bordet står en orange juicepress från Alessi som ställde ut tidigare i år. Träljusstakarna kommer från LarsEk som ställer ut på Svarta Lådan från och med onsdag den 29 februari. Fatet med mönstermatchat godis är inspirerat av Mixology som gjorde matdesign på galleriet i höstas. De små blå fyrkanterna är från arkitektduon Olsson Lyckefors som har gjort vår hittills enda arkitekturutställning. Och just det. Sista detaljen är bilden på väggen med “Kul Jul” från Sepidar Hosseini som gjorde Designgalleriets julkort till julutställningen i december.

Bild två. Matta från vår första utställning under designveckan i Stockholm – samarbete med DG, CKR och Asplund. Claesson Koivisto Rune har inspirerats av taxibilar i Tokyo. Från vänster. Kudde från Simon Key Bertman som ställt ut två gånger i Svarta Lådan. Stol och pall från LarsEk som ställer ut nu i Svarta Lådan. På stolen står ett av julkorten från vår julutställning. Här med julkort av Jens Fager. På pallen en “leksak” av Dmoch som ställde ut i höstas. Framför pallen bokstavsljusstakar av Lina Meier. Det randiga träbordet från existerande utställning dvs Emma Olbers (även hennes diamanter längst till höger). På Emmas bord ser vi Daniel Franzens träljusstakar som ställde ut allra första hösten på Designgalleriet. Måste vara 2008… Blåvitt porslin av Sudarat Persson som ska vara med i nästa utställning om Svensk Design. Det enda som saknas på bilden är en spegel av Lisa Hilland som vi hoppas ska ställa ut till hösten och en ljusstake av Axel Bjurström som ställde ut i Svarta Lådan i höstas.

Det har blivit en hel del utställningar på Designgalleriet under åren… Och fler blir det…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments