Mat och trend

Jag är på en av Skandinaviens största matmässor – GastroNord. Här samlas kockar, restauratörer och matproducenter. Jag har lite uppdrag men framför allt är jag här för att se om det händer nåt spännande inom trendområdet. Och vi kan konstatera att lanthandelskänslan är här för att stanna. Många, många montrar lockar med den här härliga, träiga och boxiga inredningen. Fascinerande att så få butiker faktiskt ser ut så…

De mest innovativa företagen har börjat exponera sina grönsaker liiiiite annorlunda. Mer sånt.

Annars var det också en hel del kött. Var det inte gurkans år?? De kanske inte har fattat…

Och med kött kommer grillblandningar som man kallar Rub. Skillnaden mellan en rub och en vanlig grillkrydda? Inget. Bara förpackningen.

Men annars var det massor av hallon överallt. Hallon, hallon, hallon. Delicato gör om dammsugaren till en hallonvariant.

Innovativa Sia Glass, med hallon och lakrits.

Hallonmuffins. Och här får vi en övergång till att allt faktiskt blir mindre igen. Delicato gör sina godbitar i mindre delar, men även allt annat  blir mindre.

Mini-vetelängd.

Små efterrätter, precis som maccarons.

Stor fralla eller liten limpa? Jag tror på liten limpa.

Andra roliga saker på mässan;

En slags råchoklad som man river ner i kaffet

Och nån slags rödbetsläsk. Båda från Scandchoco.

Väldigt mycket korsbefruktningar eller co-branding. Alla sötsaker ska ha en egen glass – och en kaka…

Tårtdekorationer

Falksalt satsar på jalapenos i saltet

Och Arla vill uppenbarligen in på marknaden för sportdrycker… Supersport???

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments