Voff!!

Jag är på Hundmässan i Stockholm. Nästan 10 000 hundar och tre gånger så många människor är här. Peter och Ellie fick följa med. Jag är här för att trendspana och samtidigt prata på scen om olika hundtrender.

Det är en fin hundmässa. Otroligt barnvänligt, men även för oss med designöga.

Kennelklubbens färg är grön. Här finns massor av gröna, sköna nyanser

Jag hittade en krokard.

Två föreläsningar/föreställningar hade jag med Henrik Olsson. Henrik och jag känner varandra sen länge. Vi har gjort massor med framför allt radio ihop.

Jag pratade dels om trender i hundraser (trenden är beroende mycket på populärkultur – om collie syns mycket i tv-serien Lassie så ser vi fler collies på gatorna). Vi ser också ett starkt ökat intresse för ekologi – som i t.ex. hundmat. Framför allt utomlands i t.ex. Tyskland, men det kommer sakta men säkert. Mat överhuvudtaget blir mer och mer engangerande. Det finns numera sockerfri och GI-mat för hundar. Det handlar om att vi engagerar oss mer i hundarna. De är ju familjemedlemmar som ska ha det bästa (!). Och på tal om det bästa – då kommer de starka varumärkena. Här i exempel med ett hundkoppel för 5 000 kronor från Hermes.

Hundmässan är otroligt interaktiv och rolig. Det finns massor att se och göra. Ca 400 raser ställer ut så att man kan bekanta sig med olika raser om man är intresserad. Ellie ville hälsa på de andra beaglarna, som ju inte är så vanligt i Sverige.

Och massor av mat… Gissa om Ellie vill bli fotad eller kolla på annat?

En hundras som är duktig på att gnaga??

Och massa olika, roliga butiker. Man kan köpa sin favorithund som mjukisdjur. Allt finns!

Varianter på matskålar….

Flyt- och jaktvästar.

När man börjar tänka på det så finns det massor av olika designlösningar för hundar. Här burar för hund i bil. Är det bästa lösningen??

Och godis. Det här var en spännande och rolig innovation. För hundar som behöver belöning utan att gå upp i vikt. Hundarna får slicka på “roll-on”-grejen och därmed smak mums utan att tugga i sig en massa onödiga saker.

Kategorin “märkligt”. Man kan få hundbajspåsar i små kapslar som doftar. Visst, kul… men nödvändigt?

Superfint. Hantverk som sjutton. Gjort av renskinn i Lycksele. Galet vackert.

Men hela Hundmässan är som ett “Disneyland” för hundägare och hundar. Vi har träffat massor av hundar, testat mat och olika grejer och fått springa i sånna där ringar för bedömning. Inte för att vi vill bedömas. Vi behöver inte det. Vi vet att Ellie är vackraste beaglen…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments