Berlin

Nu börjar resandet på allvar igen. I januari kör vi då Berlin, Frankfurt, Köpenhamn och några turer i Sverige som till Lammhults och Göteborg. Och nu en snabb 24timmarsresa till Berlin. Anledningen är att Stephanie, en av mina allra närmsta vänner firar stor födelsedag i Tysklands huvudstad, och hon bor ju här.

Berlin är alltid spännande och egentligen måste jag tillbaka… Inser när jag går på klassiska Kastanienallé att alla coola modebutiker stängt – och istället blivit restauranger och matbutiker.

Det är numera “förbjudet” att fota gatukonsten i Berlin. Det är bara otrendiga som göra det… Men man får väl fota gatukonst på vanliga tavlor??

Lite sightseeing i butik…

Allt är inte snyggt i Berlin. Verkligen inte. Men man kan inte skylla de för att vara okreativa. En butik med bara saker som män vill ha. Jag ville inte ha nånting i den butiken.

Men framför allt har Berlin god mat. Och det är många, bra, trendiga ställen. Ett av mina favoriter är Transit som serverar modernt asiatiskt kök. Smårätter för 3 euro.

Men lite kultur måste man ju hinna med. Det är enkelt i Berlin eftersom det finns ett museum eller galleri i varje gatuhörn. Den här gången ägnade vi oss åt medeltida konstmuseet Bode Museum. Fint.

Men framför allt ägnade vi oss åt Stephanies födelsedagsfest med en massa svenskar och tyskar.

Stephanie bor i en ombyggd gammal hattfabrik.

Jaaaaa mååååå hon leeeeeva.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments