Nosh & Chow

Onsdag och premiärsmakning av nya Stockholmskrogen Nosh & Chow som ingår i Bernskoncernen. Namnet kommer från två engelska uttryck för att äta. Nosh är att äta något litet och Chow är att mumsa rejält. I loggan ser man tydligt hur Nosh och Chow bråkar.

Nosh & Chow är ytterligare ett av de där ställena i Stockholm med ecklektisk och spretig stil för att skapa en mysig känsla. Bort med finkrogen och in med passion och känslor. Lazaro Rosa-Violan som gjort inredningen menar att det ska kännas som om man smyger in hos en farbror som åkt på semester med en lånad nyckel.

Berns VD Yvonne Sörensen Björud berättar om den nya satsningen. Här på Norrlandsgatan ska det blir barer och restauranger i omgångar.

Esteten Lazaro Rosa-Violan är en spansk stiljägare. Han åker land och rike runt för att hitta rätt saker till hotell, restauranger och butiker. Jag tror att detta helt klar är ett framtidsyrke. Stiljägare. Otroligt spännande. En snubbe som har som jobb att besökta nedlagda gamla banker för att köpa armaturer och hitta de där gamla eldstäderna som stått utomhus i norra Spanien i ett par år för att få rätt patina. Nån måste ju göra det också.

Specialdesignad armatur av Rosa-Violan.

Gatustenar från Barcelona i bardisken.

Maten är ett mix av fyra kök – malajsiskt, karelskt, nordafrikanskt och nordamerikanskt. Inredningen vann över smaken.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments