IKEAs största satsning på 20 år

IMG_4379

Idag visade IKEA upp sin största satsning på kanske 20-30 år. Fokus är köket. IKEA satsar på samlingsrummet i hemmet, och det är på flera nivåer som man ser nyheterna. Sockeln är 8 cm och sen har man en yta på 80 cm som man kan använda på olika sätt. Skåp på 40 cm eller hela vägen? Skåp och lådor på 20 cm?

IMG_4380

Det som också kommer är den kvadratiska formen. Även här kan man dela in den på 40 x 40 eller kanske 20 x 40, dvs låda på snedden.

IMG_4382

Köksskåpen behöver så klart inte bara vara i köket utan kan fungera som hallösning.

IMG_4385 IMG_4386

Fina gröna miljöer hos IKEA.

IMG_4387

Man har även satsat på insidan på lådorna.

IMG_4389

Mest stolt är man kanske över själva monteringen som nu blir mycket lättare. Man sätter en list på väggen och sen hänger man sina lådor direkt på väggen (och sen borrar). Det gör att man enkelt kan ha olika storlekar på själva lådorna.

IMG_4390

Och man har numera belysning i skåpen. Äntligen kan man se vilka bestick behöver…

IMG_4392 IMG_4395

Standardmåtten återkommer i alla varianter. Ett skåp som är 40 x 120 behöver inte monteras på höjden utan kan sättas upp på bredden.

IMG_4399

Stommarna kommer i tre basfärger – vitt, svart och  brunt. Det gör att man kan få ett helt nytt uttryck på sitt vita kök. Eller på hyllorna som är lucklösa.

IMG_4400

Det finns också helt färgglada. Standardformatet återkommer så klart här också.

IMG_4402 IMG_4404

Den här storsatsningen lanseras i början på juni. Det innebär också att alla Faktum-kök mm kommer fasas ut. Dina gamla IKEA-luckor passar alltså inte på dessa kök.

Och vad tycker jag? Jo, superbra. Massor med bra innovationer. Jag gillar flexibiliteten. Jag är lite korkad, men till och med jag känner att jag borde kunna montera ett kök – och kanske våga hitta en oväntat lösning utan att det kostar en förmögenhet. Massor av smålådor och luckor tillsammans med en gigantisk lucka? Kanske? Gillar också belysningen. Känns klockren nu när LED funkar så bra. För mig för IKEA-satsningen toppbetyg.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments