Ladurée i Sverige

IMG_6573

Sol i Stockholm och dags för en paus i solen. Jag träffade gänget bakom franska Ladurée. Konceptet med franska maccarons har funnits länge, men än så länge bara ett år i Sverige. Och det rullar på. Samma team som tog Nespresso till svenskarna är nu alltså agenter för Ladurée och nu kommer fler butiker öppnas med kakor.

IMG_6560

Maccarons känns som en trend som kanske har “peakat”. Alla små caféer gör egna marängkakor, och förmodligen är det så att vi ser utbudet minska lite. Men just Ladurée lär vi få se mer av. Kanske i form av bröllopstårtor eller färgkoordinerat på olika fester.

IMG_6574

Egentligen är det så klart totalt fotoförbud… men är man Trendstefan så får man gå bakom kulisserna.

IMG_6563

Utbudet förändras lite, och i Frankrike finns Ladurée som bara säljer choklad. Här franska “sega råttor”… Kanske…

IMG_6564

Butiken jobbar också med askar i begränsad upplaga. Man kan inte bara köpa asken utan det måste finnas kakor i den.

IMG_6566

Ungefär 15-18 sorters maccarons finns. Allt flygs in från Frankrike som frysta kakor och sen får de tina. En maccaron här håller ungefär tre dagar och man säljer ett par hundra kakor om dagen. Massa socker och mums.

IMG_6567

Men framför allt är Ladurée känt för sina pastelliga färger, och den här gröna nyansen.

IMG_6568

I butiken på Grev Turegatan i Stockholm har man också flera accessoarer som téer och parfymer. Min favorit från idag – äpple och melon. Mums så här på vårkanten.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments