Design Plus

IMG_6396

Jag är i Frankfurt igen. Femte gången i år?? Uppenbarligen min andra hemstad… Jag har som andra svensk någonsin blivit inbjuden att sitta med i juryn för designpriset Design Plus som drivs av mässan Ambiente. Första svensk var Stefan Ytterborn. Åtta personer i en jury ska titta på saker som presenterats under året. Med 4700 utställare så blir det en hel del produkter att titta på. Phew…

IMG_6398

Under en hel dag så tittar och tycker vi. Ca 30 produkter ska väljas ut som “det bästa” från 2013. Juryn består av sex tyskar och två internationella representanter. Det är jag och Hugo Macdonald som är utlänningarna. Hugo har arbetat flera år som skribent för tidningar som Wallpaper och Monocle, men är nu fast på Studio Ilse och arbetar med henne. Två tyska formgivare är med – Philipp Mainzer från E15 och Mark Braun. Herbert Kittel är en tysk designprofessor. Övriga är German Design Council, tyska handelskammaren och en mässkoordinator.

IMG_6401 IMG_6402

Inte bara småsaker, utan även en del möbler bedöms.

 

IMG_6428

Vi ser Frozzypack och lite Alessi.

IMG_6437

Philipp från tyska designbyrårn e15. Formgivaren Mark Braun och Andrej Kupetz från German Design Council

IMG_6439

I rött ser vi Ambientes kreativa kraft – Nicolette Naumann.

IMG_6448

Professorn i gänget. Herbet Kittel som försvarade allt glas och keramik med näbbar och klor.

IMG_6455

Mark.

IMG_6436

Hugo MacDonald som tidigare arbetade på Wallpaper och Monocle, men numera är knuten till Ilse Crawford.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments