Möbelriksdag

IMG_7231

Start på nya året och så klart också dags för möbelbranschen att samlas till Möbelriksdag. I år hinner jag inte delta så mycket eftersom jag är på språng mellan Köpenhamn, Finland och Frankfurt. Men det är ändå en så pass viktig företeelse att jag försöka vara med en stund. Så jag tog tåget från Köpenhamn till Skillingaryd där Möbelriksdagen går i år.

IMG_7234

Paulina Lundström från Kinnarps huserar mötet och Johan Sjöberg projektleder som vanligt.

IMG_7232

Jag älskar alla dessa fabriker…

IMG_7241

Hemliga budskap??

IMG_7235

Cirka 350 personer samlas och diskuterar aktuella ämnen i branschen.

IMG_7237 IMG_7238 IMG_7240

Jag lånade en bild från Paulina Lundströms instaflöde (@paulinaluna). Min roll är som vanligt att komma med lite omvärldsperspektiv. Jag svär och är högljudd. Då vaknar gänget till liv. 🙂 I år vill jag att vi slutar kopiera varandra och istället vågar satsa på kreativitet. Drama!!

IMG_7242

Efter föreläsningarna så är det galamiddag. Det är väldigt mycket män i branschen så därför känns det kul att få tre starka kvinnor på bild. Agneta Stake från Nola, Lotta de Visscher och hennes kollega Mikaela. Lotta fick för övrigt pris som Årets Nykomling.

IMG_7247

En trevlig kväll, och bygdens dotter är på plats. Annie Lööf från Värnamo. VIP-bord…

IMG_7248

Under kvällen så delas en massa priser ut. Jag har redan nämnt att Maze fått pris som årets nykomling. Jag delar ut pris för Årets Marknadsförare och det gick till teamet bakom Tre Sekel där fina Emma Olbers ingår. Senare får jag dela ut pris tillsammans med Ewa Kumlin för Årets Designföretag, och det gick till Örsjö Belysning.

IMG_7252

Massa folk, och knappt nån tid för mig att hälsa på alla. Här Ola Söderpalm från Ihre Möbler.

IMG_7262

Glada skåningar i den småländska myllan. Johan Lindau fick tillsammans med syster Mimi pris för Årets Designpersonlighet. Bredvid står Håkan Nilsson från David Design.

IMG_7259

Årets absolut mest rörande ögon var när Årets Hederspris delades ut till Sven Lundh från Källemo. 350 personer ställer sig upp för stående ovationer. Nestorn Sven är en god förebild och en man som vågat göra andra, annorlunda saker. Med rullator, ett par strokes från förra året så stod han där rörd och tog emot branschens hyllningar… Fint.

IMG_7268

Sven Lundh, mannen som gav oss uttrycket att god design ska hålla för ögats slitage.

IMG_7269

Efterfest?? Luca Nichetto och Paulina…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments